Vanzarile Mazda pe piata locala in primele patru luni ale acestui an au ajuns la 893 de unitati, in crestere cu 480% fata de perioada similara a anului trecut, datorita dezvoltarii retelei de distributie, potrivit companiei auto.
Din totalul de 893 de unitati comercializate in prima parte a acestui an pe piata autohtona, cele mai bine vandute modele au fost Mazda3, cu 315 unitati, Mazda2, cu 282 de unitati, Mazda CX-7, cu 125 de unitati si Mazda6, cu 106 unitati comercializate.

In luna aprilie, Mazda a comercializat in Romania 267 de vehicule, inregistrand o crestere de 368% fata de aceeasi perioada din 2007. Cel mai bine vandut model in aceasta luna a fost a fost Mazda2, cu 137 de unitati, urmat de Mazda6 si Mazda3, cu cate 39 de unitati fiecare si de SUV-ul CX-7, cu 36 de unitati.

Extinderea constanta a retelei de distributie reprezinta un element important al dezvoltarii Mazda in Romania, sustin reprezentantii companiei.

Astfel, in luna mai se vor deschide trei noi show room-uri. Dealerul Arian Motors va inaugura un nou centru cu o suprafata de 500 mp in Brasov, in timp ce alti doi parteneri isi vor incepe activitatea in Galati si in Bacau.

Cristian Rigu, a mentionat ca este posibila depasirea obiectivului de vanzari fixat pentru 2008, de 2.000 de unitati, dupa cum afirma Cristian Rigu, managerul Mazda Romania.

Mazda vrea sa vanda pe piata autohtona intre 6.500 si 8.000 de masini in anul 2015, prin extinderea retelei de distributie, care va ajunge la 30 de show-room-uri pana in acel an, a mai spus Rigu.

In acest sens, obiectivul Mazda Romania pentru anul 2008 este de a creste reteaua de distributie la 20 de show-room-uri, acestea urmand sa fie pozitionate in marile orase, precum Galati, Ploiesti si Craiova.

Reprezentantul Mazda a precizat ca extinderea retelei de show-room-uri vizeaza punctele de acces in orase, datorita traficului intens si al vizibilitatii sporite.

Vanzarile Mazda in primul trimestru al anului 2008 pe piata din Romania au crescut cu 545% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 626 unitati comercializate.

In prezent, Mazda face vanzari in Romania prin intermediul a noua dealeri prezenti in Bucuresti, Constanta, Iasi, Braila, Focsani, Cluj-Napoca, Sibiu, Pitesti si Timisoara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri