Producatorul rus de masini IzhAvto ar putea intra intr-un parteneriat al producatorului auto din Rusia, AvtoVAZ, alaturi de Renault Nissan, a anuntat directorul general al IzhAvto, relateaza Ria Novosti.
"Astazi s-a decis ca fabrica Izhevsk va fi preluata de parteneriatul AvtoVAZ-Renault-Nissan", a declarat Mikhail Dobyndo in fata unui forum de investitii din Izhevsk, capitala republicii rusesti Udmurtia, unde se afla sediul companiei.

Colosul producator auto Renault - Nissan a cumparat o participatie de blocaj de 25% plus o actiune la AvtoVAY, pentru 1 miliard dolari in februarie.

Un reprezentant al IzhAvto a declarat pentru RIA Novosti in cadrul unei convorbiri telefonice ca, desi decizia a fost luata inca nu este sustinuta de documente oficiale. "Cat timp nu exista documente oficiale, este prea devreme sa spunem ca afacerea va continua. Exista doar o declaratie de intentie si inca nu exista nici o intelegere de cadru", a adaugat reprezentantul.

IzhAvto are o capacitate anuala de productie de 220.000 vehicule. Compania produce modelele KIA concepute de coreeni in cadrul unui acord cu compania, cu sediul la Seul, KIA Motors.

AvtoVAZ a inregistrat vanzari record de 663.500 masini in 2007 si vrea sa scoata pe piata 1,5 milioane masini anual pana in 2015. Compania urmareste, de asemenea, sa lanseze o oferta publica initiala in septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri