Vanzarile de masini in Europa de Vest vor scadea anul acesta la 13,89 milioane de unitati, cu 6,1% sub cele de anul trecut, iar in 2009, piata ar putea sa scada cu 4,5%, potrivit companiei de consultanta JD Power.
In Europa de Vest vanzarile de masini au scazut cu 16% in luna august 2008, fata de aceeasi luna a anului trecut, la putin peste 718.000 unitati.

Vanzarile cumulate in primele opt luni ale anului din Europa de Vest se ridica la 9,6 milioane de unitati, in declin cu 4,3% fata de perioada similara din 2007.

In Germania vanzarile au scazut in august cu 10,4% fata de anul trecut.

Piata auto din Spania s-a micsorat cu 41% in august, iar anul acesta ar putea scadea cu 25%, pentru 2009 anticipandu-se un declin de doua cifre.

De asemenea, piata italiana este intr-un declin accentuat, insa nu la fel de mare ca cel inregistrat in Spania. Anul acesta piata italiana ar putea scadea cu 14-15%, iar in 2009 isi va continua declinul.

Cererea de pe piata franceza a fost mai mica in august fata de anul trecut, pe primele opt luni scaderea fiind cu 2 milioane de untiati, iar un declin este asteptat si pentru 2009.

Piata din Marea Britanie a scazut cu 16% fata de anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri