Red Bull Romaniacs, cursa unica in lume, declarata de la prima editie cea mai dura cursa Hard Enduro din lume, a doua cursa ca importanta dupa Dakar, va incepe pe 13 septembrie la Sibiu.
Anul acesta este cea de-a cincea editie a Red Bull Romaniacs. Prima editie a avut loc in 2004.

La eveniment participa 218 concurenti din 29 de tari. “Initial au fost inscrisi 230 (numar record in comparatie cu ceilalti ani, inscrierile fiind deja inchise dupa o luna de la anuntarea evenimentului”, au declarat, pentru Wall-Street, oficialii Red Bull Romania.

O motocicleta pentru o asemenea cursa costa intre 6.000 si 8.000 de euro, potrivit organizatorilor.

”Asteptam in jur de 8.000 - 10.000 de spectatori. Prologul (un fel de calificari pentru ordinea de start din cadrul concursului) va avea loc chiar in centrul Sibiului, asa ca locatia este foarte accesibila. In celalalte zile, concurentii vor trece si prin locuri accesibile spectatorilor, insa in mare parte cursa va fi pe munte, in padure, etc. si este mai greu sa ajungi”, au mai spus oficialii Red Bull Romania.

Pentru desfasurarea cursei sunt necesari 7 trackmanageri, 40 puncte de control, 16 benzinarii,13 echipe de salvare, un elicopter de salvare, peste 40 de persoane care se ocupa efectiv de organizare.

Organizatorii Red Bull Romanics au stabilit pentru aceasta editie un traseu mult mai spectaculos decat in anii trecuti. Concurentii prezenti la startul editiei din acest an vor fi nevoiti sa treaca peste 19 obstacole artificiale.

Pentru ca publicul sa aiba o vizibilitate cat mai buna, vor fi amenajate sapte puncte speciale pentru spectatori.

Pe zona pietonala din Sibiu, concurentii vor trece peste anvelope, busteni si pietre.

Cea de-a V-a editie a raliului Red Bull Romaniacs se va desfasura anul acesta in perioada 13-17 septembrie. La editia din acest an, concurentii vor fi impartiti in patru clase: “pro”, „expert single”, „expert team” si „hobby”.

In cele patru zile de competitie, concurentii vor strabate aproximativ 200 de km de la zone usor accesibile din jurul Sibiului, Curmatura Stezii, Paltinis, Gusterita, pana la zone situate la inaltimi de peste 2.000 de metri in munti.

Parteneri alaturi de Red Bull sunt: Jeep, KTM, Ipone, Crazy Bike, Lenovo.

Evenimentul este organizat in colaborare cu Primaria Sibiu, Federatia Romana de Motociclism, Regia Nationala a Padurilor - Rom silva si Agentia Nationala pentru Sport.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri