Numarul inmatricularilor de motorete, motociclete, autocare, autobuze si microbuze a scazut in trimestrul trei fata de trimestrul doi al acestui an cu peste 40 la suta, releva buletinul Institutului National de Statistica (INS).
Astfel, potrivit INS, fata de trimestrul doi al anului acesta, inmatricularile de motorete si motociclete au scazut in al treilea trimestru cu aproape 41%. De asemenea, s-au inregistrat scaderi ale inmatricularilor si la autocare, autobuze si microbuze, cu 40,1%, iar la vehicule pentru transportul marfurilor scaderea a fodt de 7,4%.

In paralel, numarul inmatricularilor de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor a crescut in primele noua luni ale anului cu 26,4% fata de aceasi perioada a anului 2007, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor cu 10,1%,mai arata INS.

Astfel, daca in primele noua luni ale anului trecut au fost inmatriculate 329.385 de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, in perioada similara a acestui an numarul acestor tipuri de masini au crescut la 416.243.

Potrivit Institutului National de Statistica, in perioada mentionata s-au inregistrat cresteri ale numarului de inmatriculari noi la toate categoriile de vehicule pentru transportul pasagerilor, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Cea mai semnificativa crestere s-a inregistrat pentru autocare, autobuze si microbuze, numarul acestora fiind de circa 2,1 ori mai mare fata perioda ianuarie - septembrie 2007.

In ce priveste transportul de marfuri, cea mai importanta crestere s-a inregistrat la categoria autocamioane, unde numarul inmatricularilor noi a fost cu peste 15% mai mare fata de primele noua luni ale anului trecut, insa pentru autotractoare si autoremorchere a scazut cu mai mult de 85%.

Conform institutiei de statistica, in trimestrul trei al anului 2008, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut cu apoape 29% fata de aceasi perioada a anului trecut, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor a crescut doar cu 0,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri