Preturile calatoriilor cu taxiul vor scadea la unii operatori din Capitala cu pana la 20%, incepand din luna ianuarie 2009, pe fondul ieftinirii carburantilor, au declarat reprezentanti ai operatorilor de taxi din Bucuresti.
"Pretul calatoriei trebuie corelat cu costul carburantilor, astfel ca cel putin compania noastra va opera o scadere a tarifului, incepand cu luna ianuarie, de 20%", a precizat proprietarul operatorului de taximetrie Taxi 2000, Robert Meghesi, potrivit NewsIn.

Pretul calatoriei cu taxiul ar trebui sa scada cu 5-7%, pretul scazut al benzinei si motorinei permitand aceste reduceri, a spus, la randul sau, presedintele Asociatiei Nationale a Operatorilor de Transport in Regim de Taxi, Remus Nedelcu.

"Majoritatea companiilor de taximetrie au majorat tarifele in acesta toama. In urma ieftinirii benzinei si motorinei, acesti operatori ar trebui sa treaca la modificari de preturi astfel incat calatoria cu taxiul sa de ieftineasca cu 5 - 7 procente", a precizat Nedelcu.

Potrivit acestuia, companiile de taximentre nu se vor "atinge" de tarife in luna decembrie, o perioada prolifica pentru taximetrie, insa incepand cu luna ianuarie, pretul calatoriei ar trebui sa scada.

In ciuda faptului ca alimentarea cu carburant se reflecta in proportie de 40 - 45% in costul final al calatoriei, unii operatori nu dau semne ca vor trece la reduceri de tarife.

"Nu vom scadea pretul calatoriei sub nicio forma, pentru ca in mod normal tariful ar fi trebuit oricum sa fie mai mari decat cele actual. Multe companii de taximetre au masini in leasing si trebuie acoperita cheltuiala", a spus presedintele Camerei Federative a Taximetristilor si proprietar al Cristaxi, Ilie Anghel.

Pretul benzinei s-a redus zilele acestea pana la un nivel de 2,9 lei per litru, in timp ce al motorinei a ajuns la 3,3 lei per litru, valori pe care carburantii nu le-au mai atins de cativa ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri