Comisia Europeana (CE) a convocat toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) la o reuniune ministeriala ce va avea loc vineri la Bruxelles, din cauza inrautatirii situatiei din sectorul auto, potrivit unui comunicat publicat, citat de AFP.
"Referitor la deteriorarea situatiei din industria auto europeana, vicepresedintele Comisiei Europene, Gunter Verheugen, a invitat statele membre sa participe vineri, 16 ianuarie, la o reuniune la Bruxelles", arata un comunicat.

"Scopul reuniunii este de a examina situatia din sectorul auto si de a discuta masurile existente sau viitoare la nivel national si mai ales nevoia de coordonare la nivel european", mai scrie in comunicat.

Piata auto a fost grav afectata de efectele crizei financiare mondiale, care a determinat o scadere drastica a cererii de masini, in conditiile in care cheltuielile consumatorilor s-au diminuat si creditarea s-a inasprit, anunta NewsIn.

Vanzarile de autoturisme noi in Europa au scazut cu 7,8% anul trecut, marcand cel mai accentuat declin din ultimii 15 ani, conform datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), in contextul in care criza economica a dus la scaderea cheltuielilor consumatorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri