Ford Motors are suficiente lichiditati cu care sa-si finanteze planul de restructurare si, in ciuda scaderii masive a vanzarilor auto, compania nu considera ca este cazul sa ceara credite guvernamentale, sustine directorul general al Ford, Alan Mulally, citat de Reuters.
Nu vrem sa ne mai imprumutam. Avem suficiente lichiditati cu care sa ne finantam planul de transformare, ceea ce inseamna ca afacerile noastre sunt intr-o stare destul de buna", le-a spus Mulally reporterilor la reuniunea Asociatiei Nationale a Dealerilor de Automobile.

Competitorii Ford din SUA, General Motors Corp si Chrysler LLC, au primit aprobare in decembrie pentru credite guvernamentale de 17,4 miliarde dolari cu care sa evite intrarea in faliment. Ford ceruse acces la o linie de finantare de 9 miliarde dolari de la guvernul Statelor Unite, dar nu cautase credite. Washingtonul nu dat, inca, un raspuns cererii inaintate de Ford.

Mulally a spus ca Ford se afla intr-o pozitie mai buna decat competitorii sai pentru ca a imprumutat mai bine de 23 miliarde dolari in 2006, pentru care a garantat cu majoritatea activelor, inclusiv cu binecunoscutul logo oval albastru al companiei.

El a mai spus ca vanzarile auto din Statele Unite din ianuarie sunt asemanatoare cu cele din decembrie, cand au scazut cu 36% fata de cele inregistrate cu un an in urma, la 10,3 milioane masini.

Ford se asteapta ca noul presedinte, Barack Obama, sa demareze un pachet de stimulente economice care sa redreseze vanzarile auto in a doua parte a anului si isi mentine previziunea ca vanzarile auto din SUA sa atinga 12-12,5 milioane de masini.

Previziunea inaintata de directorul Ford reprezinta cea mai optimista varianta, in conditiile in care analistii au estimat pentru SUA vanzari de 10,1-12,5 milioane de masini in 2009.

"In prezent, tinand cont de planurile de politica monetara si fiscala, sunt convins ca vom incepe sa ne revenim in a doua parte a anului", a mai spus Mulally.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri