Producatorul de autovehicule Toyota a anuntat miercuri ca salariile angajatilor de la fabricile din Mare Britanie si programul de lucru vor fi reduse cu 10%, relateaza BBC News.
Noile masuri vor fi implementate incepand cu 1 aprilie si se vor ramane in vigoare timp de un an. Acestea afecteaza 4.500 de angajati ai fabricilor din Burnaston, Derby si Deeside.

Toyota a anuntat ca aceste masuri vor permite companiei sa "mentina numarul angajatilor in aceasta perioada dificila", potrivit NewsIn.

Anuntul vine in contextul in care reprezentantii industriei auto se vor reuni la Londra pentru a discuta despre un pachet de ajutor in valoare de 2,3 miliarde lire sterline.

Producatorii auto si furnizorii de componente trebuie sa primeasca fonduri in cadrul Programului de asistenta auto, anuntat in ianuarie.
Schema de ajutor trebuie aprobata mai intai de Comisia Europeana, iar reprezentantii industriei vor sa afle cum pot aplica pentru imprumuturi sau garantii.

Toyota are 3.900 de angajati in Burnaston, unde sunt fabricate automobilele Avensis si Auris, si 570 de persoane in Deeside.
Compania a redus deja cu 200 numarul de angajati cu contracte temporare saptamana trecuta si a deschis o schema de disponibilizari voluntare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri