Dealerii auto au primit in cele doua saptamani de derulare a primei etape din programul Rabla 4.492 de note de acceptare, peste o treime (38,5%) fiind pentru marca Dacia, a declarat purtatorul de cuvant la Ministerului Mediului, Dragos Nacuta.
"Din datele primite de la Administratia Fondului de Mediu (AFM) reiese ca dealerii auto au primit pana in prezent 4.492 note de acceptare in cadrul programului de innoire a parcului auto vechi. Cele mai multe sunt pentru Dacia (1.731). Date privind detalierea marcilor solicitate mai exista de la Renault-Nissan (750) si Skoda (438), restul distribuitorilor autorizati prezentand date globale pentru numarul de note de acceptare primite", a explicat oficialul Ministerului Mediului, citat de NewsIn.

Astfel, Dacia si-a indeplinit deja cota primita in cadrul primei etape a programului Rabla.

Marcile Dacia, Renault-Nissan, Hyundai, Opel si Chevrolet au primit cele mai mari cote in cadrul primei etape a programului Rabla, cate 1.731 de unitati fiecare. Ford are alocate 1.632 de unitati, Skoda - 1.625, Volkswagen - 1.578, Peugeot - 1.566 de unitati, Fiat - 1.410 si Suzuki - 1.410 si 1.262. Seat a obtinut 650 de locuri, Toyota - 519 unitati, Mazda - 366 masini, iar Citroen - 317 unitati. Totodata, Kia a primit 260 de locuri, iar cota Mitsubishi se ridica la 156 de unitati.

Cele mai putine marci le-au primit Lada si Honda, cate doua fiecare.

Ministerul Mediului, Nicolae Nemirschi, preciza saptamana trecuta ca prima de casare, stabilita la 3.800 lei, in crestere de la 3.000 lei cat a fost in 2008, nu va fi majorata in acest an, insa programul Rabla ar putea fi extins la persoanele juridice. Guvernul a majorat, in acest an, numarul masinilor pentru care acorda prima, la 60.000.

In 2008, Guvernul a dat 91,4 milioane lei prin programul Rabla, reprezentand 76% din fondurile alocate. Anul trecut, guvernul alocase bani pentru scoaterea din circulatie a 40.000 de autovehicule mai vechi de 12 ani, dupa ce, in 2007, norma a fost de aproape 16.500 de masini.

Anul trecut, romanii au cumparat 8.813 masini Dacia prin programul Rabla, din cele 9.692 cate fusesera repartizate catre Automobile Dacia in 2008, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu. Romanii au mai fost interesati sa-si schimbe masinile cu autoturisme Skoda, Seat, Audi, Volkswagen, Opel si Chevrolet, Renault si Nissan, Hyundai si Fiat.

Singurele firme care au reusit sa distribuie in 2008 toate masinile repartizate prin programul de inlocuire a parcului auto vechi au fost cele care au vandut autoturisme Daewoo, Kia, Mitsubishi, Suzuki, Seat, Volkswagen, Subaru si Honda.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri