AutoItalia Group a vandut in primele trei luni ale anului 1.050 de unitati, cu 61,7% mai putin fata de perioada similara a anului trecut, cand a comercializat 2.751 de masini, a declarat directorul de comunicare al companiei, Valeriu Tones.
Importatorul oficial al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si SsangYong, AutoItalia, si-a propus, in acest an, o cota de piata de 5%, mai mare decat cea din 2008, de 3,72%. Compania vizeaza, de asemenea, in 2009, vanzari de peste 10.000 de unitati, insa in perioada ianuarie-martie a reusit sa comercializeze 1.050 de autoturisme, ceea ce reprezinta doar 10% din planul initial, scrie NewsIn.

La sfarsitul anului trecut, AutoItalia a inregistrat un total de 16.260 de unitati vandute, cu 78 mai putine fata de 2007, cand numarul masinilor comercilizate s-a ridicat la 16.338 de unitati. Vanzarile estimate pentru anul acesta se afla la acelasi nivel cu cele din 2006, cand compania a vandut 10.452, cu 56,3% mai putin decat in 2007.

Pentru 2009, compania are in vedere investitii de 27,5 milioane de euro, 22 milioane de euro in reteaua de dealeri si aproximativ 4,5 milioane de euro in AutoItalia Group, sume mai mari comparativ cu 2008, cand acestea au atins pragul de 13,5 milioane de euro. In ceea ce priveste reteaua de concesionari, care numara 35 de dealeri, ea se va extinde cu patru unitati si zece noi centre integrate: showroom, service si piese de schimb.

Tot anul acesta, grupul are programta lansarea Alfa Romeo MiTo si patru modele ale marcii japoneze Infiniti, versiunea de lux a constructorului Nissan.

AutoItalia Group nu are in plan, momentan, reduceri de personal, numarul de angajati fiind de 1.600, insa directorul de comunicare al importatorului, Valeriu Tones, declara ca nu este exclus acest lucru pe viitor, pentru optimizarea cheltuielilor.

''Se vor cauta solutii si se vor lua decizii la momentul oportun, in functie de evolutia pietei, strategia de marketing in contextul crizei fiind adaptata cerintelor din acest sector'', a declarat reprezentantul companiei.

Pentru a creste numarul vanzarilor, in prezent, AutoItalia are in derulare mai multe campanii. ''Exista campania de finantare 40/60, REMAT si discounturile curente, pentru masinile din stoc'', a precizat Tones.

AutoItalia Group si-a inceput activitatea in 1993 si comercializeaza o gama larga de autovehicule, de la autoturisme de pasageri la vehicule comerciale, de la autoturisme din clasa mica, populare, la autoturisme de teren 4x4 si limuzine sau motociclete. Portofoliul companiei include modele ale marcilor Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, SsangYong, precum si motocicletele Honda si vehiculele originale de transport, Segway.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri