Renault va lansa in Romania in septembrie noile Renault Scenic si Grand Scenic, modele ce au fost prezentate la Salonul Auto de la Geneva, potrivit companiei.
Noul Grand Scenic dispune de motorizarile diesel dCi 105, dCi 110 DPF (filtru de particule diesel), dCi 130 (cu sau fara DPF), dCi 150 DPF cu transmisie automata si dCi 160 DPF cuplat la o cutie de viteze manuala.

In functie de piata, noua gama Grand Scenic include 5 tipuri de motoare pe benzina, 1.6 16V 110cp, 2.0 16V 140cp, 1,8 litri 130 cp.

Noul Renault Grand Scenic va fi disponibil in doua variante, cu cinci si cu sapte locuri, fiind
cel de-al treilea model care figureaza in noua gama Renault Megane.

Dimensiunile si zona vitrata a fost extinsa de la 3,60 metri patrati pana la 5,10 metri patrati, incluzand trapa panoramica.

Noul Grand Scenic marcheaza o optimizare a designului, incluzand o grila cromata, suporturi cromate pentru luminile de ceata si manere cromate ale usilor, montanti centrali de culoare neagra cu finisaj lucios, finisaj cromat al hayonului si bandouri de protectie laterale de culoarea caroseriei.

Lungimea noului Grand Scenic este de 4.560mm, cu 70mm mai mare decat cea a modelului precedent. Portbagajul noului Grand Scenic cu cinci locuri are o capacitate de transport de 752 metri cubi (un surplus de 33dm3 realizat prin prevederea unui spatiu de depozitare pentru setul pentru pana). Volumul portbagajului versiunii cu sapte locuri este de 702dm3.

Printre dotarile Grand Scenic sunt un ecran color TFT pe tabloul de bord, noul sistem de navigatie integrat Carminat TomTom si un senzor sonor de proximitate pentru parcare combinat cu o camera pentru mersul inapoi.

Noul Grand Scenic este echipat cu sistemul de servodirectie electrica dezvoltat pentru noul Megane, ABS, ESC (control electronic al stabilitatii) + CSV (control al subvirarii).

La fabrica Georges Besse din Douai, nordul Frantei, se construiesc vehicule MPV compacte din 1996, anul lansarii primului model Scenic.

Programat pentru lansare la sfarsitul lunii aprilie, noul Grand Scenic este cel de-al treilea vehicul din cadrul programului New Megane, dupa introducerea versiunilor Bicorp si Coupe, in noiembrie 2008 si, respectiv, ianuarie 2009. In iunie vor mai fi lansate in Europa noul Scenic si Megane Estate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri