Constructorul francez de automobile Peugeot nu are de gand sa deschida o reprezentanta de vanzari in Romania, intrucat serviciile pe care le ofera importatorul sau pe plan local Trust Motors sunt bune, a declarat Jean-Philippe Collin, directorul general Peugeot.
"Nu avem motive sa ne deschidem reprezentanta in Romania, ne imbunatatim constant cooperarea cu echipa Trust Motors care este prezenta de mult timp in piata si lucreaza bine", a precizat Collin.

Oficialul Peugeot a spus ca se afla in Romania pentru a observa cum merge business-ul si a decide cum trebuie actionat pe viitor.

Importatorul marcii Peugeot in Romania, Trust Motors, considera ca anul acesta va avea afaceri la jumate, circa 80 - 100 milioane euro, fata de anul 2008 cand a raportat o cifra de afaceri de 170 milioane euro, potrivit lui Gheorghe Utii, directorul executiv al companiei.

De asemenea, Trust Motors spera sa inregistreze un profit de 1-2 milioane euro anul acesta, de la 12 milioane euro in 2008. „Daca suntem pe plus in acest an este foarte bine. Nu speram sa obtinem un profit net mai mare de 1-2 milioane de euro”, a spus Utii.

Compania a consemnat in 2007 o cifra de afaceri de 230 de milioane de euro si un profit net de 18,6 milioane de euro.

Serviciile after sales vor reprezenta anul acesta circa 70% din afaceri, comparativ cu 2008 cand acestea aveau o pondere de doar 30%.

Vanzarile Peugeot in Romania ar putea ajunge anul acesta la 7.000 - 7.500 de unitati, fata de aproape 13.000 anul trecut.

Piata auto locala este estimata de importatorul Peugeot la circa 150.000 de unitati in 2009.

Trust Motors estimeaza o cota de piata de 4,5%-4,7%, comparativ cu 2008 cand a avut 4,2 procente din piata auto.

Reteaua Peugeot are in prezent 21 de dealeri, si 27 de puncte de vanzari. "Anul acesta este posibil sa se mai inchida din punctele de vanzari, mai ales cele care au facut investitii de curand, au un parc mai restrans in zona, iar activitatea de service si piese de schimb ii sustin mai putin", a adaugat Utii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri