Producatorul american de motociclete Harley-Davidson Inc a anuntat o scadere puternica, cu 91%, la 19,8 milioane dolari, a profitului net din al doilea trimestru, din cauza scaderii vanzarilor, in contextul unui climat economic dur.
De asemenea, compania a mai anuntat ca va accelera planurile de consolidare a fabricilor si va concedia inca 1.000 de persoane. In urma acestor actiuni, Harley-Davidson va cheltui alte 40 milioane dolari pentru restructurare, informeaza NewsIn.

In aceeasi perioada a anului trecut, producatorul de motociclete inregistrase un profit net de 222,8 milioane dolari.

Vanzarile cu amanuntul au scazut cu 30,1%, in timp ce veniturile s-au micsorat la 1,15 miliarde dolari, de la 1,57 miliarde dolari. Analistii estimasera venituri de 1,14 miliarde dolari.

Pe piata din Statele Unite, cea mai mare piata de desfacere a companiei, vanzarile cu amanuntul au scazut cu 35,1% fata de perioada similara a anului trecut.

Totodata, Harley a coborat asteptarile pentru livrarile de anul acesta, estimand ca va livra intre 212.000 si 228.000 de motociclete noi, fata de 303.479 motociclete livrate in 2008.

Anterior, compania se astepta sa livreze intre 264.000 si 273.000 de motociclete noi in 2009.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri