Renault prezinta patru concepte electrice Twizy ZE, Zoe ZE, Fluence ZE si Kangoo ZE, ce vor fi produse in serie incepand din 2011.
Renault va introduce pe piata patru vehicule electrice, incluzand doua vehicule derivate din modelele cu motoare cu combustie interna. Primul model va fi versiunea electrica Fluence, care va fi disponibila, pentru inceput, in Israel si Europa. Apoi va fi lansata versiunea electrica a Renault Kangoo Express, destinata in principal utilizarii ca vehicul comercial.

Gama de vehicule electrice se va extinde apoi pentru a acoperi si alte segmente, cu doua modele concepute de la zero ca vehicule electrice. Derivat din conceptul Twizy Z.E., cel de-al treilea vehicul se va axa pe deplasarea in oras. Cel de-al patrulea vehicul, inspirat din conceptul Zoe Z.E., va intra pe piata la inceputul anului 2012 si va fi un MPV pentru zonele construite.

Conceptul Twizy Z.E. are un motor electric de 20 CP, cu un cuplu motor de 70 Nm. Viteza maxima este de 75 km/ora. Autonomie 100 km. Dimensiuni Twizy 2,30 m in lungime si 1,13 m in latime.

Conceptul Zoe Z.E. este un vehicul compact cu o lungime de 4,10 m echipat cu un motor electric de 95 CP care genereaza un cuplu motor de 226 Nm. Autonomie 160 km. Viteza maxima 140 km/h.

In partea din spate, un spoiler retractabil se activeaza la viteze mai mari de 90kph pentru a contribui la eficienta aerodinamica a conceptului Zoe Z.E.. Acest spoiler echipat cu LED-uri are si functie de lumini de frana, la fel ca si luminile integrate in antena tip „aripioara de rechin” de pe pavilionul vehiculului.

Conceptul Fluence Z.E. este o masina 100% electrica, avand o autonomie de 160km. Bateria poate fi incarcata prin trei metode: incarcarea standard (intre patru si opt ore), incarcarea rapida (20 de minute) sau o solutie imediata (trei minute), sub forma sistemului exclusiv de schimbare rapida a bateriei „Quickdrop”. Conceptul Fluence Z.E. prefateaza aparitia noii versiuni electrice Fluence.

Conceptul Kangoo Z.E. se bazeaza pe modelul Renault Kangoo. Conceptul Kangoo Z.E. este echipat cu un motor electric de 95 CP ce genereaza un cuplu motor de 226 Nm si foloseste o baterie litiu-ion. Dimensiuni: lungime 3,95 m, inaltime 1,85 m. Viteza maxima 130 km/h.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri