Noul Ford Fiesta, model prezentat la nivel national in luna martie, a fost comercializat in 853 de unitati pe piata romaneasca in cele 6 luni de la lansare.
“In perioada martie-august 2009, un volum de 853 unitati noul Ford Fiesta a fost comercializat in Romania. Aceste cifre pozitioneaza Fiesta pe locul secund in topul celor mai bine vandute modele marca Ford la nivel national, dupa Ford Focus”, au declarat reprezentantii Romcar, importatorul Ford in Romania.

Clientii romani au optat pentru motorizarile economice ale noului Fiesta, 1,25 litri Duratec benzina si 1,4 litri Tdci. Noul Fiesta este disponibil in Romania cu trei motorizari pe benzina: 1,25 litri de 82 CP, 1,4 litri de 96 CP si 1,6 litri de 120 CP si doua motorizari diesel TDCi de 1,4 litri 68 CP si 1,6 litri 90 CP. Toate versiunile de motorizare sunt disponibile in 3 si 5 usi, in timp ce gama de echipare destinata acestui model cuprinde cinci niveluri Ambiente, Trend, Ghia, Titanium si Sport.

Ca nivele de echipare, Trend si Titanium au fost cele mai dorite de romani, circa 95% din cumparatorii optand pentru caroseria in 5 usi, in timp ce 5% au ales caroseria in 3 usi.

Cel mai ieftin model costa 11.055 euro cu TVA, pentru echiparea Ambiente si motorizarea de 1,25 litri.

“Cele mai bine vandute culori ale caroseriei pentru Fiesta sunt nuantele de gri si argintiu (aproximativ 25%), insa toata paleta coloristica, formata din 15 culori, completeaza restul de 75 procente”, au spus oficialii Romcar.

Majoritatea clientilor au fost barbati, 58%, restul fiind femei.

La testele Euro NCAP, Fiesta a obtinut punctajul maxim de 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti, 4 stele pentru protectia pasagerilor copii si de 3 stele dobandite in urma testelor de protectie a pietonilor.

Sistemului de protectie inteligent (ISP) i se alatura, pentru prima data pe un autovehicul Ford de clasa mica, airbagul genunchi sofer plus airbaguri laterale si de tip cortina.

La nivel european, noul Ford Fiesta este cel mai bine vandut model din clasa sa.

Romcar este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992.

Ford Motor Company este unul din liderii industriei mondiale de automobile, activitatile sale de productie si distributie desfasurandu-se pe mai mult de 200 de piete, pe sase continente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri