Renault vrea sa-si mentina participatia in cel mai mare constructor auto rus, AvtoVAZ, la nivelul actual de 25% si sa contribuie la restructurare, dar fara a investi bani, a declarat directorul general al Avtoframos (Renault Rusia), Christian Esteve, relateaza AFP.
Renault participa la negocierile privind restructurarea AvtoVAZ "cu vointa de a-si mentine participatia de 25%", a subliniat Esteve, la o intalnire cu presa la Paris. El a adaugat, insa, ca Renault "nu va participa cu bani cash la o majorare de capital".

Grupul auto francez este gata sa contribuie, in schimb, cu know-how si tehnologii, a precizat Esteve, indicand ca Renault va participa la modernizarea productiei constructorului auto rus, aflat in dificultate, potrivit NewsIn.

La jumatatea lunii octombrie, vicepresedintele AvtoVAZ responsabil de strategie, Grigori Hvorostianov, sustinea ca Renault va investi 240 milioane euro pentru productia de automobile, informatie care nu fusese dezmintita de compania franceza.

Potrivit lui Esteve, intentia Renault de a-si mentine participatia de 25% in AvtoVAZ este impartasita de statul rus si de ceilalti actionari. Directorul francez a afirmat ca "nu a avut vreodata sentimentul ca s-ar fi emis un ultimatum" de catre premierul rus Vladimir Putin, pe care il va intalni lunea viitoare. Putin a cerut insistent grupului francez de a participa la salvarea AvtoVAZ.

"Nu am preluat participatia de 25% din Avtovaz pentru a uita de ea in fata crizei", ci "pentru ca noi credem in piata rusa", a dat asigurari Esteve.

O noua runda de negocieri este prevazuta pentru 10 noiembrie, unul din proiectele discutate fiind implementarea unei noi platforme comune, care va putea fi folosita la automobilele Lada (marca principala a AvtoVAZ), Renault si Nissan. AvtoVAZ are in vedere si lansarea unui nou autoturism la pret redus.

Renault a achizitionat in februarie 2008 un sfert din capitalul AvtoVAZ pentru 1 miliard de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri