Groupe Renault anunta noul plan strategic pe sase ani Drive the Future, care prevede lansarea a 15 modele de masini autonome, servicii de taxi robot, 8 masini electrice si 12 modele electrificate.

In cadrul planului Drive The Future, Groupe Renault estimeaza o crestere a vanzarilor cu peste 40%, ceea ce reprezinta peste 5 milioane de vehicule vandiute, fata de 3,47 milioane de vehicule vandute in 2016. In paralel, Grupul isi va largi gama de produse, inclusiv vehiculele utilitare si modelele electrice noi cu zero emisii si se va baza pe succesul gamei Global Access.

"Groupe Renault este in prezent o companie sanatoasa, profitabila, globala, orientata catre viitor. Drive the Future are ambitia de a realiza o crestere puternica si durabila beneficiind de investitiile in regiuni si produse cheie, capitalizand resursele si tehnologiile Aliantei si imbunatatindu-ne competitivitatea. Pornind de la angajamentul salariatilor Renault, acest nou plan va folosi din plin potentialul nostru pentru a inova si a creste intr-o industrie care evolueaza rapid”, spune Carlos Ghosn, Presedinte-Director General al Renault.

Din planul Renault Drive the Future fac parte:

  • 21 de lansari de modele de vehicule
  • Consolidarea pozitiei in Rusia prin Renault si investitii in AVTOVAZ (Lada)
  • Accelerarea activitatilor din China, noi joint-venture strategice pentru vehiculele electrice si vehiculele utilitare
  • Dezvoltarea activitatilor din Brazilia, India, Iran

Efecte de scara si tehnologii ale Aliantei pentru a sustine cresterea:

  • 4,2 miliarde de euro economii Monozukuri pe toata durata planului
  • Platforme comune – 80% din vehiculele Groupe Renault
  • Investitii cercetare si dezvoltare – 18 miliarde de euro pe sase ani, cu un efect multiplicator datorita Aliantei
  • Vehicule conectate – 100% vehicule conectate, in pietele reprezentative
  • Vehicule autonome – 15 modele autonome
  • Noi servicii de mobilitate – Mobilitate la cerere „ride-hailing”, servicii de taxi robot la finalul planului.

Prin acest plan se urmareste o cifra de afaceri anuala de 70 de miliarde euro, o marja operationala de atins pana la finalizarea planului de 7%, cu un prag minim de 5% si un flux pozitiv de numerar in fiecare an.

Constructor de automobile din anul 1898, Groupe Renault este prezent in 127 de tari si a vandut aproximativ 3,5 milioane de vehicule in 2016. Grupul are peste 120.000 de angajati, 36 de situri de fabricatie si 12.700 de puncte de vanzare la nivel mondial. Pentru a raspunde marilor provocari tehnologice ale viitorului si pentru a-si continua strategia de crestere profitabila, Grupul se bazeaza pe dezvoltarea internationala. Mizeaza pe complementaritatea celor cinci marci ale sale (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine si LADA), pe vehiculele electrice si pe alianta unica in care se afla cu Nissan si Mitsubishi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri