Grupul Renault și Verkor, unul dintre pionierii europeni în domeniul bateriilor cu impact scăzut asupra emisiilor de carbon, au încheiat un parteneriat comercial privind furnizarea de baterii pentru vehiculele electrice. Aceste baterii de înaltă performanță vor fi produse în viitoarea Gigafactory Verkor.

Verkor va furniza anual către Renault Group baterii cu o capacitate totală echivalentă cu 12 GWh. Acestea vor echipa modelele din gama superioară, precum viitorul crossover electric de segment C al mărcii Alpine, care va fi lansat în 2025, și care va fi fabricat în uzina de la Dieppe, din Normandia. Aceste baterii de înaltă performanță, al căror proces de producție se realizează cu un impact scăzut asupra emisiilor de carbon, vor fi fabricate în viitoarea Gigafactory pe care Verkor o construiește în orașul francez Dunkerque.

Anunțul marchează o etapă importantă în dezvoltarea companiei Verkor și consolidează parteneriatul strategic lansat în iunie 2021, odată cu preluarea de către Renault Group a unei părți din capitalul Verkor. De atunci, Renault Group și Verkor au validat calitatea tehnică a produsului, competitivitatea sa economică și întregul proces de industrializare, de la Centrul de Inovație Verkor din Grenoble, până la construcția viitoarei Gigafactory Verkor, care va fi operațională în 2025.

„Acest parteneriat ne asigură aprovizionarea pe termen lung cu baterii electrice, în condițiile unei bune trasabilități a elementelor componente ale acestora. Parteneriatul se înscrie în ambiția Renault Group și a viitoarei sale entități Ampere, dedicată vehiculelor electrice și domeniului Software, de a controla întregul lanț de valoare electric. Renault Group continuă să dezvolte în Franța, în inima Europei, un amplu ecosistem electric alcătuit din centre de tehnologie și din uzine producătoare de vehicule, de motoare și de baterii”, a spus François Provost, Director pentru Achiziții, Parteneriate și Afaceri Publice al Renault Group.

Sursa foto: Renault

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri