Industria auto din Europa de Vest va fi lovita anul acesta de o scadere dramatica a vanzarilor, estimarile facute de analisti fiind de un milion de masini noi in minus, comparativ cu 2009, potrivit dw-world.de.
“Industria auto mondiala se reasaza, conducand la schimbari majore pentru producatorii de masini. Germania va trage in jos cifrele de vanzari in Europa de Vest”, a declarat analistul auto german Ferdinand Dudenhoeffer.

In 2010, vanzarile de masini noi in Europa de Vest vor scadea cu 7% comparativ cu anul 2009, potrivit specialistilor. Dupa primele 11 luni din 2009, in Europa de Vest au fost inregistrate 12,62 mil. masini noi.

Prognozele pentru piata auto germana anunta vanzari de 3 milioane de masini noi in 2010, in scadere cu 21% fata de anul trecut. In 2009, in Germania au fost vandute aproximativ 3,8 milioane de automobile in crestere cu 25 la suta fata de 2008, conform cifrelor publicate de catre VDA.

Analistii auto estimeaza ca pietele vor creste in 2010. Cererea de masini noi la nivel global va creste cu 4,3% la 55 de milioane de masini, datorita pietelor din America, China, Rusia si India.

In ciuda crizei financiare, anul 2009 a fost cel de-al 6-lea an cu vanzari mari la nivel global, ca urmare a programelor de innoire a parcurilor auto.

In 2009, au fost vandute la nivel mondial 52,8 milioane de masini noi, cu 5,4% mai mult decat in anul 2008.

China a fost anul trecut cea mai mare piata auto la nivel mondial cu 8 milioane de masini comercializate.

In America de Nord, s-au vandut anul trecut 12,5 mil. masini, in scadere cu 22% fata de 2008. Piata auto rusa a scazut in 2009 cu circa 44%. Scaderi similare au fost raportate in Japonia, Canada, Spania si Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri