Redresarea pietei auto britanice a fost confirmata in decembrie, cand inmatricularile de masini noi au crescut cu 38,9% fata de aceeasi luna din 2008, dar 2009 ramane cel mai prost an pentru concesionarii auto, iar 2010 ar urma sa fie unul dificil, ca urmare a incetarii acordarii primelor de casare.
In decembrie, in Marea Britanie au fost inmatriculate 150.936 masini noi, potrivit datelor prezentate de Asociatia constructorilor auto britanici, citate de Reuters. Acest fapt a permis sectorului sa aiba cea mai buna luna decembrie din 2005, potrivit NewsIn.

Asociatia a declarat ca in decembrie consumatorii au vrut sa devanseze cresterea de TVA, care a urcat de la 1 ianuarie 2010 de la 15% la 17,5%. Piata a fost, de asemenea, sustinuta de programul de prime de casare, lansat in luna mai.

Pe ansamblu, anul 2009 s-a incheiat cu un bilant negativ, respectiv o scadere a vanzarilor cu 6,4% fata de 2008, la 1,99 milioane masini, ceea ce reprezinta cel mai prost rezultat din 1995.

Anul 2010 se anunta chiar mai dificil, in conditiile in care programul de prime de casare aplicat de guvernul britanic ar urma sa se incheie la epuizarea celor 400.000 de prime. In 2009, circa 280.000 masini au beneficiat de prima de 2.000 de lire sterline. Asociatia de profil din Marea Britanie se aseapta la declinul vanzarilor la 1,8 milioane masini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri