Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a facut o vizita la uzina Dacia pentru a lua primul SUV Duster produs la Mioveni, cu pachetul maxim de dotari, tractiune 4x4, pentru care a platit 17.000 de euro, culoarea dorita fiind rosu.
Alaturi de Traian Basescu a mai urcat in masina Jerome Olive, director Dacia Renault. Duster-ul prezidential are numarul de inmatriculare AG 01 2010.

Primele cuvinte ale Presedintelui despre Duster se refera la calitatea materialelor.

„In cele doua minute cat am stat in SUV-ul Duster am avut senzatia ca sunt intr-o masina de calitate. Succesul Duster va consolida reputatia marcii Dacia in Europa si in afara ei. Duster este un varf al gamei Dacia si probabil ca va trebui sa ne pregatim pentru o noua serie de masini, iar aici este cheia, pentru ca succesul Logan, Sandero, trebuie consolidat printr-un nou tip de masini”, a declarat Basescu in vizita la uzina Dacia de la Pitesti pentru a-si ridica personal modelul Duster.

Presedintele Basescu a spus ca va conduce Duster de la Pitesti pana la Bucuresti. „Nu am observat toate optiunile din interior in 2 minute, insa am sa le observ pana la Bucuresti, am sa conduc eu masina”.

Basescu a mai spus „mentinerea Dacia printre marcile de prestigiu in Europa depinde foarte mult de capacitatea inginereasca a grupului. Cel mai important lucru este ca Romania a devenit cel mai mare centru logistic al Grupului Renaul-Nissan. Asta inseamna export de componente din Romania catre alte fabrici ale Renault-Nissan, inseamna multe locuri de munca”.

Dacia Duster a fost comandat de romani in proportie de 80% in versiunea de top, Laureat, care are un pret de 15.600 euro, a declarat Fabrice Cambolive, directorul comercial al Dacia, la evenimentul de lansare pe piata romaneasca.

Culoarea preferata de romani pentru Duster este maro caju, avand circa 40% din totalul comenzilor. De asemenea, 20% dintre romani aleg tapiteria din piele.

Duster a fost comandat intr-un procent egal cu motorizari pe benzina si diesel, insa majoritatea comenzilor facute de romani pentru diesel sunt pentru motorizarea cea mai puternica, de 110 CP.

Dacia Duster este disponibila in Romania la un pret de pornire de 10.500 de euro (TVA inclus) in versiunea 4x2 si de la 12.300 de euro (TVA inclus) in versiunea 4x4.

Masina are trei versiuni de echipare: Duster, Ambiance si Laureate. In cazul versiunii de echipare Laureate, pretul pentru varianta 4X4 ajunge la 15.600 euro.

Dacia Duster este disponibila, in versiunile 4x2 si 4x4, cu o motorizare pe benzina - 1.6 16v 105 CP, precum si cu doua motoare diesel - 1,5 dCi de 85 CP si 1,5 dCi de 110 CP, prezente deja pe numeroase vehicule din gama Renault.

Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, a mentionat la Geneva ca masina de teren se poate echipa si cu optiuni de 5 stele, in functie de puterea financiara a cumparatorilor, subliniind ca producatorul auto intentioneaza sa lanseze in fiecare an cate un model nou de masina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri