Kia Soul este primul model iconic al marcii coreene, care a dorit sa demonstreze ca poate sa creeze ceva nou. Modelul arata interesant pentru unii si ciudat pentru altii.
Designul caroseriei apartine sefului centrului de design KIA din America care afirma ca imaginea de la care a pornit este cea “a unui mistret cu un rucsac in spate”.

In Romania, majoritatea comenzilor pentru modelul Soul au fost facute de femei, iar variantele de echipare cele mai comandate au fost nivelul 2 (Play) si 3 (Fever).

Anul acesta, estimarile importatorului Kia Romauto pentru modelul Soul sunt vanzari de 100 de unitati.

Kia Soul este vazut ca un crossover urban. Modelul are tractiune fata si o garda la sol de 16,5 cm.

Soul este un hatchback in cinci usi, cu o lungimea totala de 4,1 cm si ampatament de 2,55 cm. Inaltimea este de 1,61 cm, baza parbrizului este mai inaltata cu 135 mm decat media clasei compacte iar garda la sol este mai ridicata cu 45 mm. Modelul este produs la uzina Kia Gwangju din Coreea incepand din noiembrie 2008.

Kia Soul dispune in Romania de un motor pe benzina de 1,6 litri 124 CP si unul diesel de 1,6 litri 126 CP.

Modelul de test a fost cel pe benzina de 124 CP cu o transmisie manuala in 5 trepte, care te face sa conduci calm si relaxat. Cand stai la semafor ai senzatia ca motorul este oprit, nu se aude deloc, nu vibreaza. Initial am crezut ca masina dispune de sistemul Start-Stop si motorul s-a oprit, insa aceasta optiune nu este gasita pe Soul.

Vizibilitatea la volanul Kia Soul este buna, masina este usor de condus sau de parcat. Mai putin placuta este suspensia rigida, pentru ca simti orice denivelare.

Cu cei 124 CP Kia Soul accelereaza de la 0 la 100 m/h in 11 secunde. Viteza maxima este de 178 km/h.

Din pacate Soul nu are computer de bord, insa as estima consumul mediu la 8 litri la 100 km. Capacitatea rezervorului este de 48 litri.
Interiorul este foarte interesant datorita spatiului urias si combinatiei de culori, gri-rosu in cazul masinii de test a carei culoare exterioara a fost negru.

In echiparea de baza Soul vine cu aer conditionat manual, sistem radio-CD (MP3, USB, AUX) cu sase difuzoare si comenzi pe volan, geamuri si oglinzi actionate electric, inchidere centralizata, colana directie ajustabila, scaun sofer reglabil pe inaltime si directie asistata electric, ABS si ESP.

Optional Soul dispune de camera pentru marsarier, trapa, sistem de iluminare pentru boxele fata in functie de ritmul muzicii, subwoofer in portbagaj, scaune incalzite, cruise control, jante de 18 inchi.

Pretul cel mai mic pentru Kia Soul pe benzina este de 13.685 euro cu TVA pentru echiparea Motion si de 16.770 euro cu TVA pentru echiparea de varf Fever.

Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici

Date tehnice KIA Soul 1.6 GSL

Capacitate cilindrica (cm3): 1591
Putere maxima CP /rot/min: 124 / 6300
Cuplu maxim Nm/rot /min: 156 / 4200
Cutie de viteze: manuala 5 trepte
Viteza maxima (km/h): 178
Acceleratie 0-100km/h: 11 s
Ciclu urban / extra urban / mixt (l/100 km): 7.9 / 5.7 / 6.5
Emisii CO2 (g/km) mixt: 153
Lungime, Latime, Inaltime (mm): 4105 / 1785 / 1610
Volum portbagaj (l): 340
Capacitate rezervor (l): 48
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri