Guvernul a aprobat miercuri programul de reabilitare si modernizare a 10.000 de km de drumuri judetene si locale, care va fi implementat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) in 2010 - 2013.
„Programul de reabilitare si de modernizare a 10.000 de kilometri de drumuri de interes judetean si de interes local este unul extrem de important, mai ales in aceasta perioada in care Guvernul incearca sa vina cu un set de masuri care se refera pe de o parte la reduceri de cheltuieli bugetare, si pe de alta parte la masuri care sa stimuleze economia. In acest context, un program care se refera la investitii in infrastructura rutiera este binevenit, deoarece creeaza locuri de munca si, in acelasi timp, satisface o nevoie pe care Romania o are de mai bine de 20 de ani, si anume de a avea o infrastructura rutiera moderna, capabila sa sustina o economie moderna asa cum tindem sa avem", a declarat ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, conform NewsIn.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului a adaugat ca spera ca acest program sa contribuie la dezvoltarea sectorului de constructii. "In construitea si reabilitarea de drumuri judetene si de interes local intra mai multa forta decat la autostrazi. Sigur, asta nu inseamna ca prioritatea nu este sa construim autostrazi, ci inseamna ca prin acest program vom incerca sa sprijinim sectorul de constructii in aceasta perioada", a precizat Udrea.

In cadrul acestui program, prioritate la finantare vor avea proiectele de reabilitare si/sau modernizare a drumurilor de interes judetean si de interes local din unitatile administrativ – teritoriale care au solicitat finantare prin programe finantate din fonduri europene, dar nu au fost selectate la finantare, sau care dispun de documentatii tehnico – economice intocmite conform legislatiei in vigoare, precum si cele care au fost finantate intr-o prima etapa din fonduri proprii, iar datorita lipsei surselor de finantare nu au putut fi realizate integral.

"Programul este initiat in contextul in care o analiza a situatiei existente la nivel national a evidentiat o serie de aspecte deficitare in privinta retelelor de drumuri judetene si locale. Prin derularea programului se preconizeaza facilitarea accesului la reteaua de drumuri nationale si descongestionarea acestora, asigurarea legaturilor optime intre judete si intre localitatile din interiorul acestora, reducerea costurilor si a timpilor de deplasare aferenti transportului de marfuri si persoane, facilitarea accesului la obiective de interes cultural si turistic, facilitarea accesului operatorilor economici la furnizori si/sau piete de desfacere, precum si simplificarea accesului investitorilor la zone cu potential economic important", potrivit MDRT.

Prin implementarea Programului la nivelul intregii tari vor fi finantate lucrari de reabilitare, modernizare a drumurilor si/sau sectoarelor de drum de interes judetean si de interes local care in prezent sunt de pamant, pietruite sau care prezinta o stare necorespunzatoare a imbracamintii bituminoase, betonului asfaltic, betonului ciment, pavajului sau a imbracamintii asfaltice.

Finantarea programului se va face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, de la bugetele locale, precum si din alte surse legal constituite.

„Toate economiile pe care ministerul le va face se vor indrepta catre Programul de reabilitare si modernizare a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si de interes local, acesta fiind cel mai important program de investitii, la care se adauga, de asemenea, programul de introducere a retelei de apa si canal, precum si cel de construire de locuinte pentru tineri", a conchis Udrea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri