1.4 TCe 130 CP – este noua motorizare Euro5 pe care francezii au decis sa o puna la vanzare in Romania, un propulsor puternic si economic, disponibil pe Renault Megane cu echiparea de top Privilege la un pret cu reducere de circa 16.000 euro cu TVA.
Design-ul sportiv al modelului turbo de test este dat de un Kit care costa circa 500-600 euro.

Renault propune o gama larga de accesorii de origine, care permite personalizarea si adaptarea vehiculului personal.

Elementele de design scot in evidenta latura dinamica a Noului Megane. Se poate adauga modelului de serie ornamente pentru calandru cromate, pentru difuzorul montat pe bara spate a caroseriei, pentru spoilerul fata, pentru praguri laterale si pentru ornamente laterale bara spate.

Pentru a sublinia si mai mult puterea si sportivitatea Noului Megane, este disponibil eleronul de luneta si jantele Avanza.

Renault Megane 1.4 TCe (Turbo Control efficiency) cu kitul sport a fost mai stabil in curbe si mai placut decat un model echipat cu motorizarea diesel.

Noul motor dezvolta un cuplu maxim de 190 Nm la 2.250 rpm si o putere maxima de 130 CP la 5.500 rpm.

Megane turbo atinge 100 km/h in 9,6 secunde si are o viteza maxima de 200 km/h.


Pe cei 450 de kilometri parcursi in afara orasului consumul a fost de 7 litri, iar in oras de 10 litri cu aerul conditionat oprit si in jur de 12 cu acesta pornit.

In varianta de echipare Privilege, Megane are ABS cu repartitor electronic de franare EBV, AFU (asistenta la franarea de urgenta), airbaguri frontale pentru sofer si pasager, airbaguri laterale torace fata, servodirectie, aer conditionat, computer de bord, radio CD cu MP3, geamuri electrice fata si spate, oglinzi retrovizoare electrice si degivrante, proiectoare de ceata, inchidere centralizata si demaraj cu card, bancheta spate rabatabila si fractionabila.

Dintre dotarile optionale modelul de test a avut faruri cu Xenon cu inaltime adaptabila si sistem de spalare, scaune fata electrice cu incalzire, sistem de asistenta la parcare spate.

Puncte pozitive: stabilitatea pe sosea, acceleratia, franarea, calitatea materialelor, confortul oferit, insonorizarea, vizibilitatea, pretul de achizitie.

Puncte negative: consumul de carburant.

Cea de a 3-a generatie a modelului Megane este produsa in fabrica Palencia din Spania in 310.000 unitati pe an.

Noul Renault Megane, lansat in aprilie 2009 in Romania, este disponibil cu trei motorizari pe benzina, 1,4 TCe 130 CP, 1,6 litri 110 CP, 2,0 litri 140 CP si trei diesel 1,5 dCi 90 CP, 110 Cp si 1,9 dCi 130 CP.

In prezent, cel mai ieftin Megane costa de la 12.190 euro cu TVA prin programul Rabla pentru motorizarea de 1,6 litri benzina 110 CP.

Mai multe informatii despre Noul Renault Megane sunt disponibile aici.

Detalii tehnice
Noul Renault Megane 1,4 TCe benzina
Cutie de viteze: manuala 6 trepte
Putere maxima: 130 CP/ 5.500 rpm
Cuplu maxim: 190 Nm/ 2.250 rpm
Viteza maxima: 200 km/h
Acceleratie (0-100 km/h): 9,6 s
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 8,8/ 6,6/ 5,3
Rezervor (l): 60
Emisii CO2 (g/km): 153. Norme Euro5
Masa proprie: 1.205 kg
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri