BMW M GmbH a anuntat incetarea productiei pentru modelele M6 Coupé si M6 Cabriolet.
Cele doua modele performante au oferit cea mai exclusivista experienta M pe sosele, combinata cu tehnologia de transmisie si sasiu inspirate din lumea sporturilor cu motor.

Au fost produse 14.152 unitati din aceste doua automobile sport: 9.087 unitati din versiunea Coupé, lansata in 2005, si 5.065 din varianta Cabriolet, prezentata in anul urmator.

Prin retragerea acestor doi sportivi la numai o luna dupa retragerea celei de-a patra generatie a modelului BMW M5, acum vine momentul pentru a se incheia si productia propulsorului V10 507 CP oferit de BMW M.

Puterea este dezvoltata dintr-o cilindree de cinci litri, repartizata egal intre cele zece camere de combustie, cele doua randuri de cilindri fiind dispuse la un unghi de 90 de grade.

Motorul furnizeaza puterea maxima la 7.750 rpm, in timp ce turatia maxima este de 8.250 rpm. Varful curbei de cuplu este atins la 520 Nm.

Caracteristicile remarcabile de performanta au fost sustinute suplimentar de transmisia secventiala M cu sapte trepte, cu Drivelogic, si de Launch Control.

Acceleratia cu start de pe loc s-a realizat in aproximativ 4,6 secunde. In cazul modelului BMW M6 Cabriolet, aceasta a avut o durata mai mare cu doar 0,2 secunde.

Piata numarul 1 pentru ambele modele a fost SUA, care a inregistrat vanzari de 3.528 unitati Coupé si 3.247 exemplare Cabriolet, urmata de Germania (1.183 / 541 unitati). Pe pozitia a treia in ceea ce priveste vanzarile modelului BMW M6 Coupé s-au situat Marea Britanie si Irlanda, cu 619 automobile inmatriculate; in cazul versiunii BMW M6 Cabriolet a fost Canada, cu vanzari de 209 unitati.

Vanzarile modelului BMW M5 au urmat aceeasi tendinta. SUA a ocupat pozitia de lider, cu vanzari de 8.786 unitati. Apoi, dupa piata interna a Germaniei (2.473 unitati), Marea Britanie si Irlanda au generat cea mai mare cerere de pe continentul european, cu 1.980 automobile.

BMW M5 a inregistrat, la nivel mondial, vanzari de peste 20.000 de unitati in mai putin de cinci ani, datele actuale - 19.494 unitati pentru BMW M5 Sedan si alte 1.009 unitati pentru BMW M5 Touring - disponibile din 2007.

Datele totale ale celei de-a patra generatii BMW M5 le-au depasit si pe cele ale modelului anterior, care a fost produs pe parcursul a sase ani. Prima generatie BMW M5 a fost lansata in 1984.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri