Constructorul auto american General Motors (GM) va asambla 30.000 de masini marca Chevrolet la uzina grupului rus GAZ, pentru a-si consolida prezenta pe piata locala, care inregistreaza o crestere rapida, transmite Reuters.
Primele modele asamblate la uzina GAZ ar putea fi comecializate in 2012, potrivit Mediafax.

"Este vorba despre mentinerea costurilor la niveluri reduse si protejarea competitivitatii in raport cu alti producatori auto care au o prezenta mai mare la nivel local", a afirmat Alexander Moinov, directorul executiv al Chevrolet Rusia.

In ultimii trei ani, constructorii auto vestici au lansat mai multe parteneriate cu producatori rusi, in conditiile in care acestia vor sa-si consolideze pozitia pe o piata care ar putea creste cu 17% in 2011 acesta, dupa un avans de 30% anul trecut.

Rusia se indrepta spre pozitia de cea mai mare piata auto europeana inainte de declansarea crizei economice mondiale, din cauza careia vanzarile s-au injumatatit in 2009. Analistii se asteapta ca piata sa revina la nivelurile anterioare crizei pana in 2012.
GAZ discuta cu Volkswagen posibilitatea infiintarii unui parteneriat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri