Poate ai auzit sau nu de Google+. Pe scurt, este raspunsul companiei ce detine cel mai mare motor de cautare din lume la Facebook, incercand sa acapareze, incet dar sigur, segmentul retelelor sociale. Este inca o retea exclusivista, fiind in faze de testari publice, beta. Pentru a intra pe retea este nevoie de o invitatie a cuiva ce este deja parte.
Este totul foarte bine pentru pasionati, dar daca esti o persoana ce isi cauta de lucru si pe e-mail iti apare acel “biletel auriu” de invitatie, trimis de un prieten, te-ar putea ajuta in vreun fel in cautarile tale de job? Da si nu, conform unui articol scris de Jobs.AOL.com.

Plusuri


Fiind in prezent un grup elitist, te-ar putea ajuta in cazul unui interviu pentru un job sa mentionezi ca faci parte din cei de pe Google+. Daca intervievatorul nu este inca membru, ar putea fi bine sa ii trimiti o invitatie.

Google+, spre deosebire de alte site-uri de social media, iti permite sa controlezi ce sectiuni din profil pot vedea conexiunile tale. Poti sa adaugi potentiali angajatori la cercurile tale profesionale fara ca ei sa trebuiasca sa accepte acest lucru. Poti chiar sa-l pui si pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, intr-unul dintre cercurile tale, fara ca el sa trebuiasca sa raspunda inapoi.

Poti folosi de asemenea si optiunea “Sparks” care este, pe scurt, un feed de informatii alese de tine in functie de preferintele tale. Poti folosi acest feature pentru a gasi stiri si informatii despre companiile pentru care ai putea spera sa lucrezi, precum si pentru a afla informatii “fierbinti” despre ce se mai intampla in anumite industrii.

Minusuri

Pentru ca nu poti inca sa te inscrii, ca pe Facebook sau LinkedIn, trebuie ori sa astepti o invitatie, fie sa soliciti unui prieten care deja este inauntru sa iti trimita una. Acest lucru nu te pozitioneaza ca elita de circa 2 milioane ce a primit invitatii direct de la Google.

Totodata, reteaua fiind atat de noua si exclusivista, s-ar putea sa nu gasesti toti oamenii cu care ai vrea sa te conectezi virtual, pentru a gasi un job.

Este o mare consumatoare de timp – iti va lua cateva ore pana cand vei reusi sa iti creezi cateva cercuri cu numar suficient de mare pentru a genera atentie ridicata. Daca deja esti pe Facebook, mai ai timp de o noua retea social?

Neutre

Exista o optiune numita “Hangouts”, care este versiunea Google+ a vide chat-ului de grup, si desi Google subliniaza ca optiunea poate fi folosita inclusiv pentru angajari la distanta, nu este inca extrem de folosita, si in niciun caz la capacitate maxima.

Ca o concluzie, desi Google+ nu este inca un instrument esential pentru a iti gasi un job, reprezinta totusi un alt instrument care ti-ar putea fi util si, daca esti prezent, nu ar strica sa incepi sa cauti printre instrumentele retelei si oamenii inscrisi pe platforma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri