Specialistii in HR considera ca Romania are tineri talentati, dar chiar si asa somajul in randul lor este inca ridicat. Totusi, ei sustin ca tinerii au abilitati tehnice bune, dar ca le lipsesc abilitatile de baza, cum ar fi leadershipul. wall-street.ro lanseaza HR Manager Corner, cel mai nou proiect editorial prin care cititorii afla ultimele tendinte din piata de resurse umane.

In dinamica businessului avem nevoie de oameni care sa ia decizii.

Astfel, Ioana Marcu, directorul de resurse umane al companiei Orange, a vorbit intr-un interviu acordat anterior wall-street.ro despre calitatea ridicata a angajatilor tineri, in contextul in care anual scade media varstei persoanelor angajate in cadrul companiei de telecom.

ioana marcu, hr manager, orange

"Spiritul si atitudinea antreprenoriala sunt foarte importante. Chiar daca ai de facut lucruri mici trebuie sa te uiti in stanga, in dreapta, trebuie sa te intrebi de ce ti se cere asta. In dinamica businessului avem nevoie de oameni care sa ia decizii", a reliefat Ioana Marcu.

Ioana Marcu afirma ca nu crede in teoria potrivit careia generatia tanara nu este responsabila si arata ca persoanele angajate in companie in ultimii ani sunt din ce in ce mai tineri si, in acelasi timp, competente.

Ne-am transformat din analisti ai cifrelor in specialisti in recunoasterea meritelor.

Totodata, Mihaela Matei, HR Manager in cadrul Ursus Breweries, a sustinut anterior ca increderea este data de o persoana care lucreaza in organizatie si nu de top management. Toti incearca sa reconstruiasca zona de angajament, iar managementul este un pilon important.

mihaela matei, hr manager, ursus breweries

Mihaela Matei a explicat cum s-a schimbat zona de recompensare si recunoastere in cadrul Ursus Breweries pentru a creste angajamentul oamenilor.

"Ne-am transformat din analisti ai cifrelor in specialisti in recunoasterea meritelor", spune Matei, adaugand ca "angajamentul aduce cu sine oameni mandri ca lucreaza in organizatie si nu doar pachetul salarial e important, ci si o cultura sanatoasa, o comunicare clara si transparenta.

Multi dintre romani cred in continuare ca «este important doar sa iti faci job-ul».

Potrivit lui Vlad Bog, fostul directorul de HR al companiei Microsoft in Romania (Vlad Bog este in prezent HR Manager pentru Microsoft Turcia), sustine ca tinerilor le lipseste capacitatea de a de a veni cu idei, de a le prezenta, de a crea aliante si de a conduce un proiect. "Toate aceste lipsuri vin chiar si in contextul in care este vorba de tineri cu pregatire, tineri talentati, care ajung in cele din urma in randul celor fara un loc de munca", a explicat anterior Vlad Bog.

Potrivit lui Bog, vina pentru aceasta "prapastie" care se creeaza intre tinerii absolventi si recrutori o are sistemul romanesc de invatamant, alaturi de istoricul romanilor ca popor.

vlad bog, hr manager, microsoft"Vina pentru ca cele doua parti, tineri absolventi si angajatori, de multe ori nu se intalnesc este partial a sistemului de invatamant, unde nu invata sa fie creativi, sa isi exprime ideile, clar si structurat, dar si a unui istoric in care am tot fost «turtiti». Multi dintre romani cred in continuare ca «este important doar sa iti faci job-ul», cand de fapt cel mai important este sa iti faci job-ul si sa comunici ceea ce ai facut", a adaugat fostul sef de HR al Microsoft.

Bog crede in eficienta muncii de acasa si ofera angajatilor flexibilitate cand vine vorba de locul unde aleg sa munceasca.

Acest material este primul din seria de articole HR Manager Corner, categorie care anunta cel mai nou proiect editorial lansat de wall-street.ro in care HR Manageri de la companii importante din Romanesc vorbesc despre ultimele tendinte in recrutare si in piata de resurse umane

Sursa foto: Om de afaceri/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri