IT-ul este, in aceasta perioada, unul dintre cele mai ofertante domenii in ceea ce priveste numarul de locuri de munca disponibile, precum si atractivitatea lor, datorita proiectelor inovatoare si, desigur, salariilor. Un tanar care a invatat programare singur, acasa, si demonstreaza deschidere pentru a-si adauga cunostinte noi poate sa intre pe piata muncii cu un salariu de 600 de euro, a declarat Alexandru Lapusan, CEO si cofondator al producatorului de software Zitec.

Zitec este o companie de IT din cu actionariat romanesc, in care lucreaza in jur de 100 de angajati. Compania cauta in fiecare an oameni noi, specialisti si incepatori.

"Pe cei care vin direct din facultate, fara experienta, la primul job, ii angajam cu salarii de 600-700 de euro. Iar salariile pentru specialisti sar si de 2.000 de euro net", a explicat Alexandru Lapusan.

Atunci cand angajeaza incepatori, compania se uita, mai degraba, la potentialul lor decat la studiile absolvite.

"Cand vorbim de angajatii entry-level, important este sa reusim sa identificam potentialul de a lucra in aceasta piata, pasiunea pentru programare apare destul de devreme in viata oamenilor. Studiile de profil il ajuta sa invete programare in mod mai structurat, insa nu toate limbajele se invata in toate facultati. Candidatul trebuie sa aiba cunostinte de programare, sa invete usor orice limbaj si sa fie capabil sa isi rezolve problemele singur", a aratat Florentina Greger, head of HR al Zitec.

Locuri de munca disponibile in 2016

Zitec vrea sa angajeze anul acesta aproximativ 40 de persoane, insa obiectivul principal al companiei este sa ii retina pe oameni in companie, in conditiile in care acestia sunt "vanati" de competitori.

"Anul 2015 nu a fost exact cel pe care ni l-am dorit, ne-am dorit sa gasim mai multi colegi, pe care sper acum sa ii gasim in 2016. Nu am atins obiectivele de retentie din pacate, am avut o fluctuatie mai mare decat aveam de obicei. Multi nu s-au potrivit culturii noastre si au plecat chiar imediat imediat dupa perioada de proba sau dupa sase luni. Trebuie sa fim in continuare mai selectivi la angajare", a precizat CEO-ul companiei.

Pentru a-si promova cat mai eficient joburile disponibile compania a creat o platforma care ofera informatii despre companie tuturor celor interesati sa afle mai multe despre Zitec. Pe site se gasesc imagini din sediul companiei, clipuri video de prezentare, informatii despre tehnologiile folosite si, poate cel mai important, date despre toti angajatii.

Zitec este o companie specializata in dezvoltarea de produse si aplicatii online complexe, precum si servicii de online marketing.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 3,3 milioane euro in 2014, iar estimarile pentru 2015 sunt de crestere cu 40%. Intre clientii locali ai companiei se numara PayU, Flanco, Amadeus, Paravion sau Network One Distribution.

Zitec sprijina si investeste in companii aflate in primele stadii de dezvoltare, oferind servicii tehnice si consultanta in afaceri, precum si sustinere financiara. Printre companiile din portofoliul Zitec se numara: Zipongo.com (SUA), VideoPublishing.com (SUA), Citinite (Marea Britanie), cosQuare (Olanda) si editura HAC!BD (Romania).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri