Primul job te poate ajuta enorm in formarea ta. Intrarea pe piata muncii de la o varsta frageda poate avea beneficii destul de mari, inveti adevarata valoare a banilor, cum sa devii o persoana independenta si responsabila. Te simti descumpatit de faptul ca esti la primul tau job si nu este tocmai cel la care visai? Unii dintre cei mai importanti oameni de pe planeta au vandut perusi, servit inghetata si au lucrat in benzinarii, iar acum au miliarde de dolari.

O cariera impresionanta si de succes nu se consolideaza peste noapte. Multi oameni pe care ii vedem la televizor si ii admiram e posibil sa fi lucrat in tinerete intr-un fastfood sau intr-o cofetarie, aceste job-uri marunte au reprezentat etape care au ajutat la dezvoltarea lor. Cu ajutorul site-ului Businessinsider va vom prezenta ce job-uri au avut o parte din cele mai importante persoane din lume.

Barack Obama

Considerat cel mai puternic om de pe planeta, liderul Statelor Unite ale Americii si-a petrecut o parte din adolescenta in Honolulu. Acesta isi castiga banii de buzunar lucrand la o gelaterie, unde servea inghetata.

Sursa foto: ChameleonsEye /Shutterstock


Hillary Clinton


Candidata pentru presedentia Statelor Unite ale Americii scrie in biografia sa ca prima slujba pe care a avut-o a fost aceea de a supraveghea un parc din apropierea casei sale. Hillary declara ca familia sa punea foarte mult accent pe dezvoltarea personala si pe ideea de a munci, de aceea ei s-au asigurat ca copii lor vor invata despre valoarea banilor si despre faptul ca indiferent de job-ul pe care il ai, trebuie sa iti faci dreapta bine.


Sursa Foto: JStone / Shutterstock

Donald Trump

Candidatul republicanilor pentru postul de presedinte, cunoscut pentru averea sa si drept un adevarat mogul al imobiliarelor, Donald Trump a crescut intr-un mediu bogat, insa tatal sau a dorit ca acesta sa invete valoare banilor inca de mic. Trump a povestit ca in copilarie, tatal lor ii ducea pe santiere si ii punea sa stranga sticlele goale pentru care primeau bani cand le duceau la reciclat. Acesta a declarat ca nu castiga cine stie ce, dar l-a invatat cat de important este sa fie independent si sa lucreze pentru banii sai.

Sursa foto: Albert H. Teich / Shutterstock


Richard Branson

Branson declara, intr-un post pe LinkedIn, ca la varsta de 11 ani, el si cel mai bun prieten al sau, Nik Poweel, au inceput inceput sa creasca perusi pentru a-i vinde colegilor sai. Pasarile s-au inmultit mai mult decat s-au asteptat si decat ar fi putut ei vinde, asa ca s-au reorientat catre alta "afacere".

In apropierea Craciuniului, acestia s-au gandit sa faca o afacere cu brazi, asa ca au cumparat cativa puieti pe care i-au plantat, insa afacerea lor a fost compromisa de catre iepuri.

Sursa foto: drserg / Shutterstock

Warren Buffett

Warren Buffett a fost interesat de a face si a economisi bani inca de cand era un copil, Astazi, presedintele si CEO-ul Berkshire Hathaway are o afacere estimala la 61,2 miliarde, conform Forbers, avere ce il face unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta.

La varsta de 13 ani, Warren Buffett isi petrecea diminetile vanzand copii ale ziarului The Washington Post, conform biografiei sale. In acelasi an, acesta a investit 1,200$ din economiile sale in terenuri agricole.

Sursa foto: Krista Kennell /Shutterstock

Michael Dell

Ca si fondator si CEO al Dell Inc, acesta a cunoscut prosperitatea in perioada de boom a industriei PC. Astazi, Dell are o avere estimata la 18,7 miliarde $, conform Forbes. Prima sa slujba a avut-o la 12 ani, spaland vase intr-un restaurant, conform biografiei.

Sursa Foto: Oracle PR


David Murdock

David Murdock are 91 de ani si este presedintele si CEO-ul Dole Foods. Acesta a tranformat aceasta companie in cel mai mare producator si vanzator de fructe si legume. Astazi are o avere estimata la 2,9 miliarde $, conform Forbes. In copilarie, acesta a fost foarte sarac si a abandonat liceul. Prima sa slujba a fost la o statie de gaz, unde a lucrat pana a fost inrolat in armata in 1943, relateaza Forbes.

sursa foto: www.youtube.com

Jeff Bezos

Fondatorul si CEO-ul Amazon s-a lansat pe piata muncii lucrand pentru McDonald"s. Acesta lucra pe perioada verii in perioada adolescentei.

Jeff Bezos a declarat ca cea mai mare provocare pentru el, in perioada in care lucra la McDonald"s, a fost de a reusi sa faca totul bine in momentele aglomerate. Acesta a mai declarat ca a avut un manager priceput care reusea sa ii pastreze mereu concentrati.

Sursa foto:

Winfrey Oprah


Cariera din media a facut-o pe Oprah prima femeie, de culoare, miliardara. Aceasta are o avere estimata la 3 miliarde $, potrivit Forbes. Inainte de a cunoaste prosperitatea financiara, aceasta s-a confruntat cu o copilarie incarcata de greutati

In perioada adolescentei in care aceasta a locuit cu tatal ei in Nashville, ea a lucrat vanzatoare la un magazin situat langa frizeria tatalui ei.

Sursa foto: Ron Foster Sharif / Shutterstock

Marissa Mayer

Marissa Mayer, CEO-ul Yahoo, a declarat ca prima ei slujba a avut-o la varsta de 16 ani si a lucrat ca si vanzatoare intr-un market. Ea a declarat ca aceasta slujba a ajutat-o sa devina mai responsabila, sa realizeze importanta pe care o are munca in formarea unei persoane si a invatat foarte multe despre necesitatile unei familii in materie de cumparaturi.



Sursa foto: AHMAD FAIZAL YAHYA / Shutterstock

Sursa foto: Albert H. Teich / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri