Ti-ai verificat si reverificat CV si esti sigur ca nu are greseli. Ai avut grija sa fie organizat cat mai clar, sa ofere informatii relevante despre trecutul tau profesional si sa iti scoata in evidenta competentele interpersonale. Si, totusi, nu ai primit inca niciun raspuns de la zecile de companii la care ai aplicat pentru un job.

O explicatie poate veni din faptul ca nu ai reusit sa iesi in evidenta in fata angajatorilor cu realizatile tale, pentru ca nu ai oferit o dimensiune concreta a muncii tale, considera Laszlo Bock, fost sef in departamentul de resurse umane al gigantului Google, scrie Business Insider.

“Ai putea crede ca este dificil sa iti masori munca, insa intotdeauna poti scoate ceva in evidenta, care sa te diferentieze de ceilalti”, spune Bock.

Mai mult, el ofera o formula simpla pentru a cuantifica fiecare experienta, cu ajutorul careia CV-ul va fi transformat dintr-o lista cu atributii intr-o imagine clara a rezultatelor obtinute si a abilitatilor proprii.

“Fa o evaluare numerica unei realizari, ofera o baza de comparatie si detaliaza pasii parcursi pentru a-ti atinge obiectivul”, spune el.

De exemplu, in loc sa spui ca ai facut recomandari de investitii poti preciza in ce masura s-au imbunatatit rezultele companiei in urma informatiilor concrete oferite de tine.

In acest fel, oferi cifre clare si arati cat de importanta a fost contributia ta.

CU cat oferi mai multe detalii este mai bine, considera acesta, pentru ca in acest mod demonstrezi ca abilitatile tale se ridica la nivelul asteptarilor angajatorului.

Sursa foto: joingate, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri