Cele mai importante beneficii de care se bucura persoanele organizate este ca reusesc sa fie mai putin stresate si sa castige timp liber.

Cand totul se misca rapid in jurul nostru si avem senzatia ca saptamanile trec ca zilele, ni se intampla adeseori sa uitam de lucruri importante, aniversari sau programari. Primul pas spre o mai buna organizare este sa iti notezi totul intr-o agenda, recomanda Keepinspiring. Noi te invatam cum sa alegi agenda perfecta pentru tine, astfel incat sa castigi timp liber si sa scapi de stres:

Cum te poate ajuta o agenda sa fii mai organizat la birou?

Cand ai un program incarcat si esti tot timpul pe fuga, este greu sa iti amintesti toate lucrurile pe care le ai de rezolvat. O agenda precum cele de aici te poate ajuta nespus de mult, mai ales dupa ce iti intra in reflex sa o folosesti pentru a-ti nota toate informatiile importante. Dupa cum vezi, este simplu de folosit si are un design elegant, care sa iti dea o nota de profesionalism atunci cand mergi la sedinte.

Odata ce ti-ai facut un obicei din a-ti verifica agenda in fiecare dimineata, iti va fi mai simplu sa iti organizezi timpul si sa nu treci cu vederea nimic. Noteaza-ti atat sarcinile si obiectivele de la serviciu, cat si lucruri personale pe care le ai de facut, precum plata facturilor, cumpararea cadourilor pentru cei dragi sau intalniri cu prietenii.

Poti folosi pixuri colorate pentru a-ti prioritiza sarcinile pe care le ai de indeplinit, iar daca alegi niste agende cu spirala, iti va fi simplu sa adaugi pagini noi, extrase din reviste sau ziare sau alte lucruri care ti-au atras atentia. De asemenea, poti folosi si post it-uri colorate pentru a-ti eficientiza munca, iar organizarea agendei se va transforma intr-o activitate placuta.

Nu uita sa iti completezi programul din agenda cu cel putin doua sau trei zile in avans. Profita de weekend pentru a-ti organiza saptamana care urmeaza si sa adaugi pe parcurs lucrurile care se ivesc pe neasteptate. Cel mai bine este sa ai in permanenta agenda la indemana si sa te obisnuiesti sa notezi in ea imediat cum apare ceva nou. Iar daca vrei o agenda care sa te reprezinte, poti alege niste agende home made sau agende lucrate manual, care sunt frumoase si mai interesante decat cele pe care le vezi peste tot.

Cum alegem agendele: datate sau nedatate?

Probabil ai observat deja ca exista doua tipuri de agende: cele datate pe zile sau saptamani, unele chiar si pe ore, si unele cu foi veline sau dictando. O agenda datata te ajuta sa iti organizezi mai meticulos si eficient programul si sa iti planifici in avans intalniri sau sedinte, astfel incat vei sti in fiecare zi ce ai de facut doar deschizand agenda. Cele cu coli albe sunt potrivite pentru a lua notite la sedinte si avantajul lor este ca nu te conditioneaza sa strecori mai multe informatii pe o singura pagina, doar pentru a nu-ti da peste cap planurile notate pentru ziua urmatoare.

Care este dimensiunea potrivita pentru o agenda?

Oferta de agende este foarte variata in ceea ce priveste dimensiunile: le gasesti de la cele micute, care incap in buzunar, pana la cele mari, in format A4 sau A5. Dimensiunea potrivita a unei agende tine, in primul rand, de cum ai de gand sa o folosesti. O agenda de birou, de exemplu, este bine sa fie mai mare, pentru a-ti trece in ea notitele din timpul sedintelor si a-ti planifica eficient programul. O agenda portabila poate fi mai mica, astfel incat sa iti incapa cu usurinta in servieta sau in geanta.

Agende personalizate prin gravura - eleganta business

Orice companie care se respecta ofera cadouri de Craciun clientilor sau propriilor sai angajati, pentru a-si arata stima fata de colaborarea dintre ei. Niste agende personalizate pot fi un cadou clasic si elegant, care nu se va demoda niciodata. In plus, oricine apreciaza utilitatea unui astfel de cadou, iar daca optezi pentru niste agente gravate vei transmite mesajul ca firma ta pune pret pe detalii si profesionalism.

Este bine de stiut ca le poti decora atat cu numele celor carora le faci cadoul, cat si cu logoul sau sigla companiei. Astfel, cei care primesc aceste agende elegante se vor bucura sa vada ca ai investit timp si atentie in a alege niste cadouri potrivite pentru ei.

Agendele realizate manual din piele - din nou in mare voga

Agendele de lux din piele sunt un simbol al masculinitatii si le asociem de obicei cu acele agende barbatesti pe care le vedeam la bunicii sau la tatii nostri. Acestea au revenit in trend si sunt mai populare ca niciodata, mai ales in randul angajatilor din firme si corporatii mari, care au un program incarcat cu sedinte si mitinguri importante. Pentru ei, o agenda nu este doar o modalitate buna de a se organiza, ci si sansa de a le arata celor din jur ca sunt persoane responsabile si ca isi iau atributiile in serios.

Tu ce fel de agenda folosesti? Cum te-a ajutat sa iti organizezi programul?

Sursa foto: Shutterstock/ Alex Oakenman, wavebreakmedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri