Cei care inaine au ales sa urmeze cursurile unei scoli de business se afla in situatia de a descoperi efectele unuia dintre cele mai slabe semestre pentru recrutarea de pe bancile scolilor, scrie Wall Street Journal (WSJ).
Astfel, un numar tot mai redus de companii viziteaza campusurile universitare, iar cele care vin au foarte putine oferte de locuri noi de munca pentru viitorii absolventi.

Consilierii in cariera sustin ca acesta este cel mai dificil sezon prin care au trecut. Intr-un studiu realizat de MBA Career Services Council, o asociatie a consilierilor in cariera care activeaza in scolile de business, 56% dintre aceste universitati au raportat o scadere semnificativa a recrutarilor viitorilor absolventi.

Postarea anunturilor de recrutare, de obicei cuprinzatoare cand vine vorba de programe MBA, a pornit pe o panta descendenta, 70% dintre universitati admitand ca numarul anunturilor a scazut cu mai bine de 10%.

De asemenea, recrutarea pentru programe de internship este in scadere, potrivit aceluiasi studiu. Toate aceste schimbari, produse in majoritate de criza, au avut un impact negativ asupra studentilor care, in mod normal, primeau in proportie de 50% oferte pentru un job full-time dupa terminarea internship-ului.

Studiul releva ca 62% dintre universitati se asteapta ca oportunitatile de internship-uri vor continua sa scada pentru studentii masteranzi in anul intai, care isi cauta slujbe in alte domenii decat cel financiar-bancar

Rezultatele studiului efectuat in ianuarie indica o scadere mult mai pronuntata decat cea la care se asteptau universitatile la inceputul lunii octombrie. Anul trecut, de exemplu, 81% dintre absolventii Carnegie Mellon's Tepper School of Business – una dintre cele mai prestigioase scoli de business – primisera oferte de job-uri pana in luna ianuarie a acestui an. Cu toate acestea, pana acum, doar 61% dintre cei care facusera ofertele au angajat proaspetii absolventi.

„Stim ca piata de servicii financiare a fost zguduita de criza in luna august, dar nu a prevazut efectul pe care aceasta o sa-l aiba asupra intregii economii”, a declarat, pentru WJS, Kelley, un profesor al universitatii Carnegie Mellon's Tepper .

Liana Metzger, o studenta in varsta de 27 de ani a Wharton School la University of Pennsylvania, a trecut toamna trecuta prin procesul formal - oferit de universitate - de recrutare pentru a-si gasi o slujba de consultant.

Insa, in loc de oferte de job, Metzger este unul dintre studentii care au plecat cu mana goala din biroul de consiliere si recrutare, desi o companie de top i-a spus ca intr-un an normal ar fi primit o oferta de angajare.

Metzger spune ca nu va renunta sa caute un job si ca se gandeste sa isi infiinteze propria afacere alaturi de cativa fosti colegi. „ Sistemul de recrutare valabil acum mergea foarte bine cand economia functiona normal. Insa, acum cand nimeni nu mai angajeaza, cei care isi cauta locuri de munca nu stiu in ce directie sa se orienteze”, a declarat ea pentru WSJ.

Pentru studentii internationali din S.U.A. cautarea de job-uri este si mai dificila anul acesta. Restrictiile pentru viza combinate cu oportunitatile restranse de recrutare au limitat sansele de angajare si pentru absolventi ai scolilor de top, asa cum este si Boston University.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri