Dupa anuntarea expansiunii prin deschiderea a doua noi birouri, in Piatra Neamt si Bacau, casa de avocatura Bostina si Asociatii are in vedere recrutarea avocatilor pe plan local.
“Vom recruta dintre avocatii locali atat la Piatra Neamt, cat si la Bacau – atunci cand va fi cazul. In genere, majoritatea birourilor noastre teritoriale functioneaza cu doi avocati, dar sunt birouri unde este necesar doar unul singur”, spune Doru Bostina, avocat coordonator al companiei.

Intrarea pe pietele din Piatra Neamt si Bacau vine la numai o luna dupa ce Grupul Bostina a lansat “Bostina si Asociatii Insolvency", structura care se va ocupa de contractele ce vizeaza piata insolventei. Pentru aceasta firma, casa de avocatura a preferat sa distribuie sarcinile avocatilor deja existenti, fara a opera noi angajari. Impartirea atributiilor a fost o solutie convenabila, spune avocatul coordonator, datorita implementarii acum doi ani a unui program de alocare a resurselor umane in interiorul grupului Bostina, format din casa de avocatura Bostina si Asociatii, firma de consultanta fiscala Bostina Accounting & Fiscal Consulting si firma de consultanta in accesarea finantarilor europene – Bostina & Associates Financial Consulting.

“In ansamblu, nu am marit semnificativ echipa, deoarece sistemele de optimizare a alocarii resurselor umane ne-au permis “sa facem mai mult cu mai putin”. Am crescut moderat echipele in acele zone de practica in care simteam ca fie mai aveam nevoie de resurse, fie de expertiza”, spune Bostina, care a angajat, in 2009, noua noi colaboratori.

In ceea ce priveste cele doua noi locatii, el sustine ca recrutarea specializata a avocatilor cu experienta devine o misiune problematica in provincie. “Adevarul este ca piata avocaturii de provincie este dominiata de cabinetele individuale cu 1-2 avocati si este foarte greu sa recrutezi dintre randul celor care s-au obisnuit deja cu un anume stil de a face avocatura. Recrutarile pentru birourile teritoriale tin seama de realitatile locale. Una este sa cauti avocati in centre universitare de traditie (Iasi, Cluj, Timisoara) si alta sa cauti avocati in Miercurea Ciuc”.

Avocatii colaboratori ai Bostina si Asociatii au un onorariu lunar fix, la care se mai adauga bonusuri de succes, pentru incheierea unui proiect. Prin tipul relatiilor de munca generate de contractele de colaborare, avocatii nu beneficiaza de bonuri de masa sau tichete de vacanta. Avocatii colaboratori beneficiaza de bonusuri de succes, asigurari de sanatate, abonamente la clinici private, precum si alte beneficii negociate in cadrul contractelor de colaborare. Avocatii parteneri primesc o cota din profit, in concordanta cu partile sociale detinute.

Casa de avocatura va recruta luand in considerare CV-urile din propria baza de date, dar recunoaste ca o recomandare din interior poate fi determinanta pentru angajarea uni avocat. O alta sursa o constituie lista de studenti la drept in Iasi, Cluj si Bucuresti, beneficiari ai “Burselor Bostina”, in valoare de 200 de EURO lunar.

Casa de avocatura Bostina si Asociatii numara peste 140 de avocati, consultanti si personal auxiliar (IT, PR, financiar/contabil, administrativ). La birourile din afara tarii activeaza in total noua avocati, iar birourile teritoriale au pe statele de plata alti 23 de avocati.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri