Opt din zece angajati in companiile americane castiga salarii de top daca au absolvit facultati de inginerie, cei mai bine cotati fiind absolventii din sectorul ingineriei petro-chimice, cu 86.000 de dolari pe an, potrivit cotidianului de business Wall Street Journal.

“Ingineria petro-chimica a devenit o industrie care in ultimii trei ani a ofertat un numar semnificativ de absolventi, salariile acestora mentinandu-se in topul celor mai bune profesii.

Sectorul petrolier s-a mentinut stabil in ultimii ani, fata de alte industrii, iar statul Texas a pus la bataie cele mai multe oferte de job-uri”, afirma Edwin Koc, directorul departamentului de cercetare al NACE (National Association of Colleges and Employers), asociatia nationala a angajatorilor si universitatilor.

Absolventii facultatilor de informatica ocupa locul patru
in topul celor mai bine remunerati angajati, cu o medie salariala anuala de peste 61.000 de dolari. Nivelul salarial al informaticienilor a cunoscut o crestere constanta, de peste 5% pe an, intre 2006 si 2009, potrivit lui Koc.

O alta specializare banoasa, ocupanta a locului 7 in top zece cele mai bine remunerate profesii este tehnologia informatiei, cu un salariu mediu anual de peste 54.000 dolari.

Potrivit Biroului de Statistica american, pana in anul 2018 companiile vor adauga pe statele de plata inca 155.800 de job-uri cu acest specific. Tehnologia informatiei reprezinta specializarea care a crescut ca numar de pozitii vacante cu pana la 54% in ulltimii cinci ani.

De asemenea, proiectele companiilor in domeniul ingineriei biomedicale vor inregistra o crestere a ofertei de locuri de munca de 70%, de la 16.000 de pozitii, in 2008, la 27.600, in urmatorii 10 ani.

Vestile bune nu se opresc aici.
Nu numai ca absolventii de inginerie castiga cele mai mari salarii de pe piata fortei de munca americane, dar statisticile estimeaza ca in cativa ani numarul de oferte de munca puse la bataie de companii in acest domeniu va creste exponential, ajungand la 178.000 de noi pozitii pana in anul 2018.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri