Chiar daca specialistii in resurse umane petreceau si inainte timp pe retelele sociale, cautand o retea de cunostinte sau verificand profilele candidatilor, HR-ii folosesc acum site-urile de social media (n. red. Twitter, Facebook, LinkedIn etc.) pentru a avansa in cariera si pentru a-si perfectiona abilitatile de intervievatori, potrivit unui sondaj publicat de site-ul e-marketer.com.
Folosirea activa a site-urilor de social media a devenit vitala pentru specialistii in HR, respondentii ajungand, in medie, la 3,7 ore de continut social media pe saptamana, folosite in scopuri profesionale. Site-urile de socializare se claseaza astfel in topul intereselor in mediul online ale oamenilor de HR, la distanta de continutul editorial (2,7 ore pe saptamana) sau continutul publicitar (2,13 ore pe saptamana).

Consumul informatiilor prezente pe site-urile de networking totalizeaza 43% din volumul total de informatii din mediul virtual, accesate de HR.

Aproape o jumatate dintre respondenti au subliniat ca prezenta pe site-urile de socializare contribuie semnificativ la construirea imaginii profesionale si reprezinta un avantaj in cazul cautarii unui alt loc de munca.

Cel mai accesat site din zona social media a fost LinkedIn, vizitat saptamanal de doua treimi dintre respondenti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri