In urmatoarea decada, segmentul ingineriei, recunoscut pentru remuneratia consistenta oferita absolventilor cu putina experienta in munca, va genera cea mai rapida crestere a numarului ofertelor de munca in nisa de inginerie biomedicala, potrivit cotidianului de business Wall Street Journal (WSJ).
“Joburile in domeniu, care se centreaza pe dezvoltarea si testarea inovatiilor in domeniul medical, cum ar fi organele artificiale sau sistemele de imagistica, vor creste in proportie de 72%”, potrivit oficialilor departamentului de munca american (The Labour Department).

Adiacent ingineriei biomedicale, medicii vor avea parte de locuri de munca stabile si bine remunerate in viitor, potrivit anuarului editat de departamentul de munca "Occupational Outlook Handbook” care include statistica pietei fortei de munca pe urmatorii 10 ani.

Si avocatii si arhitectii se regasesc pe locurile trei, respectiv patru in top, insa competitia pentru aceste slujbe va fi stransa, pe fondul absolvirii unui numar insemnat de specialisti. Psihologia va fi un alt domeniu pe val, desi cele mai spectaculoase cresteri sunt asteptate pe segmentele de psihologie organizationala si resurse umane.

Estimarile departamentului de munca sunt insa orientative si nu iau in considerare schimbari economice majore asemenea celor petrecute in 2007 si 2008.




* tabel intocmit pe baza datelor furnizate de cotidianul Wall Street Journal

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri