Compania suedeza Medicover, care opereaza pe plan local o retea de 11 clinici medicale private, dintre care patru sunt in Bucuresti, anunta o noua etapa de expansiune pe plan local prin deschiderea, in Bucuresti, a unui centru medical si a unui spital, precum si posibile achizitii in restul tarii.
Noul spital se va deschide in septembrie-octombrie anul acesta in partea de nord a Capitalei, la iesirea spre Otopeni, iar centrul medical – in incinta Centrului de Diagnostic si Tratament Dr. Grozovici.

Investitia in spital, care va avea circa 50 de paturi, se cifreaza la 20 de milioane de euro, excluzand cheltuielile curente. Spitalul va include o sectie de maternitate si o alta de pediatrie, precum si trei sali de operatie si o sectie de ambulator. Unitatea medicala va functiona intr-o cladire achizitionata de Medicover de la persoane private, pentru o suma care nu a fost facuta publica. In cadrul spitalului vor lucra in jur de 150 de angajati.

Compania a mai achizitionat in 2010 un teren in zona Pipera unde va incepe lucrarile la un spital cu 150-200 de paturi, in urma unei investitii estimate in 2010 la valoarea de 50 de milioane de euro. Potrivit oficialilor Medicover, acesta ar urma sa fie cel mai mare spital privat din Bucuresti.

"Este un proiect pe care ne vom axa dupa ce vom deschide spitalul de anul acesta. Initial, 2013 era anul deschiderii spitalului, dar (inaugurarea) depinde de evolutia sectorului", a declarat Catalina Balan (foto), director general al Medicover Romania, intr-o prima intalnire cu presa de la numirea sa in functie, la finele lui 2010.

Fost director executiv in cadrul Bancpost, Balan a venit la sefia Medicover in decembrie 2010, in locul Marinei Otelea, care a ocupase functia timp de 3 ani. In prezent, Otelea este administrator al companiei.

In ultimele saptamani, trei noi manageri au venit de la concurenta la Medicover, pe pozitii similare. De la MedLife au venit Mihaela Iancu, pe pozitia de director de vanzari corporate, si Dana Butoi, in functia de director operational medical. Postul de director financiar a fost recent ocupat de Maria Ali, care a lucrat anterior la Centrul Medical Unirea.

Medicover iese la vanatoare

“Suntem hotarati sa crestem”, spune cu fermitate Catalina Balan, adaugand ca Medicover ia in considerare expansiunea retelei nu numai organic, ci si prin achizitii. In provincie, una dintre variantele de expansiune va fi achizitia de clinici. Directorul general a precizat ca in privinta cumpararii de clinici, primele luate in considere vor fi cele cu care Medicover are deja incheiate parteneriate.

Compania suedeza ia in calcul si o alta “modalitate de livrare a serviciilor” prin colaborari cu medici renumiti pe plan local. Clinicile din Bucuresti realizeaza 50-60% din totalul cifrei de afaceri.

Balan a mai declarat ca 2011 va insemna si o mai mare concentrare pe segmentul abonamentelor individuale prin lansarea de noi produse personalizate. Este vorba despre pachete adresate persoanelor fizice prin care sa fie acoperite servicii dedicate afectiunilor de care sufera (diabet, astm, hipertensiune arteriala). Pentru noile pachete de servicii de sanatate personalizate, Medicover estimeaza 17.000 de clienti.

"In mod traditional, suntem prezenti pe zona de corporate, dar ne adaptam acum business-ul la cea de abonamente individuale”, a declarat Laurentiu Trocan, director comercial in cadrul Medicover Romania. Pana acum, 70% din veniturile companiei provin din segmentul corporate, iar restul – din retail (de la clienti fara abonamente).

Pentru clientii corporate, abonamentele au preturi cuprinse intre 4 euro si 80 de euro. In prezent, compania are 70.000 de clienti din cadrul a 1.500 de companii, potrivit informatiilor furnizate de oficialii lantului de clinici.

Pentru anul acesta, grupul Medicover estimeaza pentru piata romaneasca o cifra de afaceri de 30-35 de milioane de euro, incluzand rezultatele Synevo, in crestere cu 22% fata de 2010. Suedezii au finalizat in decembrie 2010 o investitie de 15 milioane de euro intr-un nou laborator. In total, Medicover opereaza 13 laboratoare Synevo in toata tara.

Ritmul de crestere prognozat pentru afacerile grupului in Romania in urmatorii 4-5 ani va fi de 20%, potrivit unor declaratii anterioare.

Centrele Medicover sunt localizate in Bucuresti (4 clinici), Cluj Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Brasov. Reteaua de clinici partenere este formata din peste 140 de unitati medicale din toate judetele tarii. Laboratoarele Synevo mai sunt prezente pe pietele din Polonia, Germania si Ucraina.

Piata serviciilor medicale private din Romania era estimata, in 2010, la o valoare de 400-450 de milioane de euro. Pentru 2011, principalii jucatori si-au bugetat cresteri de 20-30%, un avans sustinut atat de atragerea de noi clienti din unitatile spitalicesti de stat, cat si de expansiunea retelelor private. Cele mai mari clinice private sunt MedLife, CMU, Medicover, Euromedic, Gral Medical, Hiperdia, Sanador, Centrul Medical Romar, Medcenter, Polisano, Euroclinic si Medsana.

Citeste ce planuri are fondatorul Oriflame:

Vom investi 100 mil. euro in Medicover, Synevo si Oresa in urmatorii cinci ani




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri