Compania FM Logistic, prezenta pe piata romaneasca de sapte ani, ce ofera servicii de depozitare/manipulare, transport intern si international si servicii de co-packing, a inaugurat o platforma logistica in Petresti, judetul Dambovita, in urma unei investitii de 15 milioane euro.
Activitatea la Petresti a inceput in ianuarie, primul client fiind hipermarketul Cora. In prezent, suprafata de depozitare este de 18.000 metri patrati, in viitor putand fi extinsa la 120.000 metri patrati. La Petresti lucreaza 65 de angajati.

"Este a doua platforma logistica a companiei, dupa cea de la Dudestii Noi din judetul Timis, si avem deja un client, retailerul Cora. Depozitul are o structura celulara, flexibila si poate fi usor expandabila pentru orice client, mai ales ca unitatea are temperatura controlata", a declarat directorul general al FM Logistic Romania, Catalin Olteanu (foto).

In fiecare an, FM Logistic castiga cel putin un client important. Cei mai mari clienti sunt Nestle, Cora, Sanofi Aventis, P&G, L"Oreal, Yves Rocher.

Compania de transport si logistica estimeaza anul acesta mentinerea cifrei de afaceri din 2010 de 20 milioane euro si se asteapta ca in doi-trei ani sa ajunga la 28 de milioane de euro. Din cifra de afaceri, depozitarea si activitatea de manipulare reprezinta 57%, activitatea de transport intern 40%, iar cea de co-packing 3%.

"Anul acesta ne asteptam la aceeasi cifra de afaceri inregistrata in 2010, insa am dori sa crestem macar cu 10%. In urmatorii doi-trei ani vrem sa ajungem la 28 milioane euro cu noi clienti din pharma si automotive", a afirmat Olteanu.

In 2010, compania a avut 700 de angajati, 77.000 de metri patrati de depozitare, 3 platforme logistice (Chiajna - 13.000 mp, Petresti - 18.000 mp si Timis - 46.000 mp) si doua huburi de distributie (Cluj si Bacau).

FM Logistic Romania activeaza pe plan local din 2003, iar din 2004 a inceput sa ofere servicii de tranport, acestea generand afaceri de 8 milioane de euro anul trecut. Compania are un parc de 55 de TIR-uri proprii. Potrivit companiei, anul trecut numarul de paleti a scazut in piata de la 33 la 10.

Compania FM Logistic are 700 de angajati in Romania si o suprafata de peste 70.000 de metri patrati de stocare.

Potrivit lui Carlos Velez, directorul FM Logistic Europa Centrala si de Est, cifra de afaceri inregistrata de companie in 2009-2010 a depasit 200 de milioane de euro. In cele 17 platforme logistice au lucrat 4.300 de angajati. Suprafata de depozitare a fost de circa 600.000 metri patrati.

FM Logistic opereaza in sase sectoare principale, alimentar, retail, marfuri generale, industria bunurilor de uz casnic si ingrijire personala. Printre clienti se numara Cora, P&G, Michelin, Bosch, Brother, Dior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri