Proprietarul producatorului de materiale de constructii AdePlast, Marcel Barbut, vrea sa atraga un investitor in companie, care sa preia 30% din actiuni in urma unei majorari de capital cu pana la 10 milioane euro, suma utilizata pentru constructia unei fabrici si achizitia unei firme din Ungaria, scrie Mediafax.
"Suntem intr-o discutie cu cineva care sa aduca o suma de bani in companie. Partenerul va primi 30% din actiunile AdePlast dupa o majorare de capital, iar din acei bani vom construi o fabrica de adezivi in zona Moldovei si vom achizitiona un producator similar din Ungaria", a declarat Barbut.

Operatiunea ar putea fi incheiata pana la finele anului, iar valoarea cu care va fi majorat capitalul depinde de rezultatul unor evaluari, potrivit sursei citate.

Barbut nu a oferit alte detalii, in conditiile in care a semnat un contract de confidentialitate, dar a estimat ca suma atrasa prin aceasta operatiune va fi de pana la 10 milioane de euro.

Seful AdePlast a afirmat ca pretul pe care il va plati pentru firma din Ungaria, activa in zona Budapestei, va fi de pana la un milion de euro. Legat de dezvoltarea noii fabrici AdePlast, care va produce adezivi si va fi construita in zona Moldovei, Barbut a spus ca nu poate oferi deocamdata o estimare privind valoarea totala a investitiei.

Producatorul de materiale de constructii a inceput in aprilie lucrarile la o fabrica de polistiren expandat la Ploiesti, in care va investi circa 4,5 milioane euro.

Compania are in prezent doua fabrici de mortare uscate la Ploiesti si Oradea. AdePlast detine la Oradea si o unitate de productie a vopselurilor.

Barbut a declarat in noiembrie 2008 ca negociaza cu o companie straina cu profil cedarea a 50% din capitalul producatorului de materiale de constructii, printr-o operatiune mixta, realizata prin majorare de capital si achizitie de titluri, totalizand circa 30 de milioane de euro, tranzactia nefiind insa realizata.

Proprietarul AdePlast a afirmat in vara anului urmator ca a renuntat temporar la cooptarea altor investitori in companie, intrucat acestia vor sa preia participatia majoritara si ofera prea putin.

Barbut a anuntat in trecut si intentia de listare a actiunilor companiei, operatiune de asemenea neconcretizata.

Afacerile companiei au urcat in primul trimestru din acest an de la 14,7 milioane lei la 18,1 milioane lei.

Anul trecut vanzarile companiei au crescut cu 11,5%, la 126,7 milioane lei, iar profitul net s-a majorat de 2,2 ori, la 13 milioane lei. Pentru acest an, Barbut estimeaza o crestere a afacerilor de 10%, in varianta cea mai pesimista, si un avans de 20-25% intr-un scenariu optimist.

Adeplast a fost infiintata in 1994, la Oradea, si are un capital social de 3,3 milioane lei. Barbut controleaza 99,99% din companie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri