De numele lui Sorin Mindrutescu se leaga evolutia din ultimii trei ani a producatorului de soft Oracle Romania, presedintia Camerei de Comert Americane, diferite proiecte umanitare, iar la un moment dat in presa au aparut informatii si ca ar putea fi numit premier, lucru despre care managerul a afirmat ca este doar o “speculatie”. Cititi in articolul urmator cum reuseste seful Oracle sa isi gestioneze timpul pentru toate aceste activitati.
Se trezeste in general in jurul orei 6.45-7.00, iar la birou ajunge pana in 8.30 pentru a avea timp sa isi puna in ordine lucrurile pana cand incepe programul obisnuit al angajatilor, la ora 9.00.

“Ora aceea este a mea. Sunt cam singur in firma si am timp sa citesc stirile, sa imi verific e-mailurile de peste noapte, sa imi pun la punct ce se intampla peste zi”, afirma Mindrutescu.

Apoi, ziua de lucru a managerului devina una plina de intalniri: 3-4 formale la birou sau in afara cladirii si foarte multe informale.

Intalnirile informale sunt incurajate in special de faptul ca biroul CEO-ului este unul open space, mai exact geamurile sunt transparante, iar usa este mereu dechisa.

“Se intra si se iese fara nicio problema, iar cand nu sunt sedinte programate avem intalniri la libera initiativa a colegilor mei si vorbim despre orice fel de lucruri, indiferent daca sunt urgente sau nu”, explica managerul.

Atunci cand are programate intalniri in afara biroului, incearca sa isi gestioneze cat mai bine timpul si adesea isi uneste mai multe intalniri, ia pranzul cu persoana cu care trebuie sa discute si chiar merge cu metroul.

“De cele mai multe ori mananc la birou, dar daca pot imbina utilul cu placutul, evident ca o fac ducandu-ma la masa cu cei cu care am intalniri. Odata ce am iesit din cladire, unul dintre lucrurile importante pentru mine este sa imi optimizez timpul. Si pot sa spun ca sunt un mare fan al metroului pentru ca este cel mai rapid mijloc de transport. Poate sunt multi sefi de companii mari care cred ca nu este cel mai bun mijloc de transport in conformitate cu pozitia detinuta, dar nu este cazul meu”, afirma Mindrutescu.

In general, managerul petrece la birou cinci-sase ore pe zi, din care aproximativ o ora citind rapoarte despre evolutia companiei. Acasa ajunge in jur de ora 20.00-21.00, de foarte multe ori seara fiind nevoit sa participe la diferite evenimente de business ori sociale.

Managerul a fost presedintele Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham Romania) intre martie 2009 si martie anul acesta, iar in ultimii ani se implica in activitati umanitare. Printre acestea se numara Fundatia Hospice Casa Sperantei care ofera ingrijire paliativa pacientilor care nu mai raspund la tratamentul medical si activitatile organizate de Leslie Hawke, presedintele Asociatiei Ovidiu Rom, organizatie care militeaza pentru integrarea copiilor saraci intre trei si sase ani in sistemul de invatamant.

“Functia de la AmCham nu a fost un job cu indicatori de performanta, dar a fost o experienta. M-am implicat foarte, foarte mult si a fost o perioada intensa si foarte grea. La un moment dat era aproape un full time job. Acum sunt mai relaxat, atunci chiar nu aveam timp. Trebuia sa fii sef peste alti sefi. Cum sa implementezi ideea de leadership cand cei din board erau sefi la Citibank, la General Electric?”, se intreaba Mindrutescu.

Despre activitatile umanitare, spune ca acestea ar trebuie sa fie obligatorii pentru toti executivii din mediul de business romanesc.

“Cum zice prietenul meu Steven van Groningen (n.red. presedintele Raiffeisen Bank Romania), nu facem aceste lucruri pentru ca avem bani, ci pentru ca am fost mai norocosi decat altii. Si in momentul in care stii ca ai fost mai norocos si nu faci nimic, ai o problema. Esti obligat sa faci ceva”, explica CEO-ul.

In rest, in timpul liber ii place sa se informeze despre design, sa vada filme, sa asculte muzica si mai ales sa mearga la concerte.

“Sunt foarte preocupat de design, case, peisaje. Sunt un mare consumator de design. In al doilea rand, imi plac filmele. De exemplu, in facultate, in anii 1993-1994 am fost jurnalist de radio si scriam cronica de film la Radio Total. Era in perioada in care acolo lucrau Jeana Gheorghiu, Cornel Nistorescu, se facea jurnalism de investigatie. Jurnalism jurnalism. Aveam o cultura umanista si vedem filme pe banda rulanta si am ajuns sa scriu cronica de film. Ma duceam la Studio si in sala erau oameni precum Tudor Caranfil sau Eugenia Voda” , afirma directorul general al Oracle Romania.

In ceea ce priveste muzica, genurile pe care le asculta sunt diferite, dar dintre toate prefera rockul. Insa foarte mult ii place sa mearga la concerte, iar managerul este foarte mandru ca in ultimii ani a vazut aproape toate concertele importante care au avut loc in Romania.

“Am vazut de la Michael Jackson in 1992, Madonna, Rolling Stones, The Who, Aerosmith in SUA si aici, Lenny Kravitz, U2 la Roma, Sting, Leonard Cohen, Cesaria Evoria, Gotan Project. Iar de la noi, Horia Brenciu este fabulos. La ultimul concert a cantat trei, patru ore. Si de curand am vazut ca Ateneul face o sesiune de concerte in perioada de vacanta si cred ca o vor prezenta mai lejer. Am vazut un program care suna interesant”, mai spune managerul care nu a ratat nici concertul celor de la Bon Jovi.

Pe de alta parte, din 2009, dupa cativa ani de pauza, a inceput sa acorde o atentie tot mai mare cartilor.

“Am inceput sa redescopar cartea. Eu sunt de formatie umanista, mai ales in privinta educatiei primite. A iesit acum o colectie de comentarii politice scrise de Eminescu. Sunt scrise ieri…atat de actuale sunt. Am incercat si “Versetele satanice”, dar este o carte complicata, iti trebuie o anumita stare de spirit si relaxare. Am citit si autobiografia lui Branson (n.red Richard Branson, fondatorul grupului Virgin), iar anul trecut mi-am cumparat autobiografia lui Tony Blair. De doi ani redescopar literatura”, afirma seful companiei de software.

Cine este Sorin Mindrutescu:

Managerul in varsta de 43 de ani conduce din februarie 2008 filiala locala a Oracle, unul dintre cei mai mari producatori de software la nivel mondial. Oracle Romania avea la inceputul acestui an in jur de 1.700 de salariati, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din IT.

Mindrutescu lucreaza pentru Oracle din 2001, prima functie detinuta fiind cea de director de vanzari pentru servicii financiare. Intre 2005 si 2008 a fost director de vanzari pentru zona Europa Centrala si de Est.

Inainte de a lucra pentru Oracle Romania, intre 1994 si 2001, a ocupat functii de management in institutii financiare precum Bancorex, Bank Austria Creditanstalt si Banca Turco Romana.

CEO-ul Oracle Romania a absolvit in 1994 Facultatea de Finante, Banci si Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Intre 2004 si 2005 a urmat un un program de masterat în administrarea afacerilor la University of Edinburgh si este licentiat al Ecole Nationale de Ponts et Chaussees (ENCP) School of International Management din Paris.

O ZI DIN VIATA UNUI MANAGER este un produs editorial exclusiv care prezinta saptamanal viata de business a celor mai puternici manageri din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri