Rompetrol a deschis o noua statie de alimentare in Bulgaria, localitatea Levunovo, la 10 kilometri distanta de Grecia, alte cinci unitati urmand a fi deschise pana la finele anului.
Prin noua statie, reteaua Rompetrol din Bulgaria ajunge la 58 de puncte in intreaga tara, potrivit unui comunicat de presa.

"Pana la finele anului, Rompetrol Bulgaria are planificate investitii in cinci noi statii, amplasate pe intreg teritoriul tarii", a declarat Stanimir Smilkov, director comercial in cadrul companiei.

Toate produsele petroliere distribuite de Rompetrol Bulgaria sunt importate de la rafinaria Petromidia din Romania.

Capacitatea de procesare a rafinariei urmeaza sa creasca de la 3,8 la 5 milioane de tone de materie prima in urma unei investitii de 377 milioane de dolari care va fi finalizata in primul trimestru din 2012. Pana acum, 234 milioane de dolari au fost investiti in acest sens.

Rompetrol este prezent pe piata din Bulgaria din 2008 si, in afara de cele 58 de statii de alimentare, opereaza un depozit de carburanti la Ruse.

La sfarsitul lui 2010, Rompetrol detinea, in Romania, o retea de benzinarii formata din aproximativ 450 de statii (130 sub nume propriu, 160 Partener Rompetrol si 160 Rompetrol Expres). In total, Rompetrol Downstream, divizia de distributie a carburantilor din grupul petrolier, avea pe plan local o retea de 800 de puncte de distributie.

Cu operatiuni in 12 tari si cu majoritatea activelor in Romania, Franta, Spania si Sud-Estul Europei, grupul petrolier Rompetrol are activitati in sectoarele de rafinare, marketing si trading, carora li se adauga cele de explorare si productie, servicii petroliere si transport.

Rompetrol este, incepand cu 2009, detinuta in proportie de 100% de compania de stat kazaha KazMunaiGaz. In 2007, compania kazaha a cumparat 75% din companie de la omul de afaceri Dinu Patriciu , iar in 2009 - restul de 25%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri