JTI va investi 25 de milioane de euro in extinderea capacitatii de productie a fabricii din Bucuresti, care va fi destinata in mare parte exporturilor si va presupune recrutarea a 140 de angajati, primele linii urmand sa fie deschise chiar in a doua parte a lunii septembrie, informeaza Mediafax.
"Dezvoltarea afacerii noastre depinde de cadrul legislativ, politica fiscala, precum si de o strategie eficienta in combaterea comertului ilicit cu tigarete. Datorita eforturilor autoritatilor, schimbarilor legislative, precum si a colaborarii dintre institutiile statului si industria tutunului, contrabanda a intrat pe un trend descendent: de la 36,2% din piata totala in ianuarie 2010, la 15,7% in iulie 2011. Scaderea pietei negre inseamna revigorarea vanzarilor legale, noi oportunitati de dezvoltare, crearea de locuri de munca. In acelasi timp, reducerea contrabandei determina cresterea sumelor colectate la bugetul statului, prin taxele si impozitele platite de producatorii de tigarete. Asadar, se poate spune ca actualul context economic si fiscal permite cresterea investitiilor", a declarat Neil Coupland, General Manager JTI Romania.

Proiectul, care va fi finalizat in prima parte a anului viitor, presupune dotarea cu o serie de utilaje suplimentare si extinderea halelor de productie.

JTI a demarat programul de extindere a capacitatilor de productie si crestere a gradului de automatizare inca din anul 2009, totalul investitiilor in fabrica din Bucuresti in perioada 2009-2012 insumand peste 45 milioane euro.

Compania are in prezent peste 860 de angajati, care activeaza in divizia comerciala sau in cea de productie.

JTI a fost prima companie multinationala de tutun care a inceput sa produca in Romania, in 1994, la un an dupa ce a demarat activitatile locale prin importul tigaretelor Camel produse in Germania.

Incepand cu 2009, fabrica JTI de pe platforma Pipera exporta Camel in Germania, iar toate tigaretele Camel fara filtru comercializate in statele Uniunii Europene sunt produse la Bucuresti.

Un sfert din productie este destinata exportului, fata de circa 20% in 2009 si aproximativ 5% in anii anteriori, iar, potrivit companiei, livrarile in afara tarii vor fi in continua crestere.

JTI este membra a Grupului Japan Tobacco (JT), unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din tutun. JTI comercializeaza marci precum Winston, Mild Seven si Camel. Portofoliul companiei include si marcile internationale Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie of London, Glamour si LD.

Cu sediul central la Geneva, JTI are 25.000 de angajati si operatiuni in 120 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri