Compania de investitii private First Reserve, specializata in sectorul energetic si al resurselor naturale, a anuntat, saptamana aceasta, preluarea pachetului majoritar al actiunilor in cadrul Amromco Energy, producator de petrol si gaze independent din Romania.
Detaliile tranzactiei nu au fost dezvaluite.

"Investitia presupune prima etapa a planurilor First Reserve de a construi o platforma de petrol si gaze in regiunea Europei Centrale si de Est (ECE)", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Amromco Energy este cel de-al treilea mare producator de gaze din Romania, dupa Romgaz si Petrom. Compania a fost fondata in 2002 si are in prezent peste 200 de angajati.

Cu sprijinul First Reserve, Amromco are in plan extinderea activitatilor companiei in Romania si dezvoltarea de noi oportunitati de productie cu risc scazut si de explorare cu risc moderat. In plus, oportunitati de dezvoltare vor fi cautate si in regiunea ECE, in tari precum Bulgaria, Ungaria si Polonia.

“Pozitia geografica a Romaniei, infrastructura si resursele naturale o fac sa fie atractiva pentru oferirea unei platforme de dezvoltare in regiune”, a declara Anastasia Deulina, director in cadrul First Reserve.

Sursa foto: www.firstreserve.com.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri