KFC Romania inaugureaza primul restaurant al retelei care are un spatiul dedicat unei cafenele, iar conducerea francizei spera ca, pana la sfarsitul anului, acesta sa le aduca afaceri de 1,5 milioane de euro.
Noul restaurant KFC, situat in zona Dorobanti, are o suprafata de 374 mp - dintre care 40 mp sunt ocupati de cafenea, iar investitia s-a ridicat la 600.000 euro, potrivit conducerii lantului.

“KFC Dorobanti este un proiect test pentru noi, avand un spatiu de cafenea incorporat in restaurantul propriu-zis. Noul concept Coffee&Sweets i se potriveste foarte bine. Sugestia de a avea o cafenea, mai ales in restaurantele deschise in zone cu multe birouri sau cu traditie in petrecut timpul langa o cafea, au avut-o clientii nostri din Romania, fiind un test suta la suta local. Insa rezultatele vor fi luate in considerare de catre toti colegii nostri din Europa”, a declarat Carmen Lupulet, director de marketing KFC Romania.

KFC Dorobanti are 50 de angajati, iar conducerea preconizeaza ca restaurantul va avea, in primul an de functionare, o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro.

Cafeneaua situata in interiorul restaurantului KFC Dorobanti ofera gama de cafea si deserturi, aparute recent in meniul KFC sub numele de Coffee&Sweets.

Aceasta cuprinde trei noi specialitati de prajituri – Brownie, Cheesamisu si Tarta cu creme de ciocolata – si cinci sortimente de cafea - cafea normala, expresso, latte machiatto, capucinno si ciocolata calda.

Lantul de restaurante de tip fast-food KFC Romania, administrat de US Food Network, a avut afaceri de 37,6 milioane euro in 2010, in crestere fata de anul precedent, cand compania a inregistrat o cifra de afaceri de 34,7 milioane euro, potrivit datelor Ministerului de Finante.

KFC opereaza in Romania sub contract de franciza, acordata in 1997 companiei US Food Network, controlata de omul de afaceri Puiu Popoviciu, care detine si franciza Pizza Hut. Principalii competitori ai retelei de restaurante sunt McDonald's si Burger King.
KFC Dorobanti este al 41-lea restaurant KFC din Romania, al saptelea restaurant stradal din Bucuresti si al 16-lea din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri