Omul de afaceri George Copos ii sfatuieste pe antreprenorii romani sa nu sisteze investitiile, in ciuda crizei in care se afla Romania, si anticipeaza ca acest perioada se va incheia in urmatorii 2-3 ani.
El a adaugat ca in 2009 a contractat un credit de 15 milioane de euro, suma pe care a investit-o in afacerile din domeniul hotelier, in ciuda climatului economic.

“Planeta Pamant se clatina, iar bancile europene au nevoie de multe miliarde de euro pentru a ramane puternice in fata crizei. Nu ne ramane decat sa strangem din dinti si sa mergem mai departe, nu putem sa nu mai facem investitii”, a spus .

Copos a mai spus ca nu este ingrijorat de vestile recente privind evolutia crizei economice, precizand ca nu este un jucator foarte activ pe bursa.

“Nu sunt foarte ingrijorat pentru ca nu sunt un mare jucator pe bursa, sunt doar un amator si atunci nu ma intereseaza daca scad SIF-urile cu 15% ", a spus Copos.

Legat de turismul din Romania, Copos a afirmat ca acest domeniu are potential sa genereze pana la 20% din PIB.

“Ne-am repozitionat pe piata in urma investitiilor facute si noi vom merge bine pentru ca Romania este o tara foarte frumoasa. Numai din turism am putea sa aducem 20% din PIB, cum aduc Franta, Italia, Austria”, a spus Copos.

De asemenea, legat de varianta scaderii TVA la 9% pentru turism, Copos a afirmat ca aceasta masura ar fi una corecta, care ar putea reduce piata neagra din domeniu.

“Ar fi corect si extrem de important sa ai 9% tva in turism, pentru ca marea parte a industriei de restaurante este necontabilizata. La grecii peste 70% din economie este necontabilizata, de aceea au ajuns aici. Mergeti maine in restaurantele din Romania, este prea multa economie necontabilizata”, a precizat Copos.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri