Producatorul ceh de medicamente Zentiva a anuntat lansarea oficiala a companiei Zentiva S.A., marcand astfel progresul realizat in procesul de integrare a acesteia in cadrul Grupului Zentiva.

Constituita ca rezultat al activitatii anterioare a grupului in Romania si al integrarii Sicomed, compania Zentiva S.A. va contribui la dezvoltarea asistentei primare, prin cresterea gradului de acces la tratamente moderne.

Astazi, Zentiva S.A. este lider de necontestat al pietei de medicamente generice din Romania si urmareste o dezvoltare accelerata in perioada urmatoare, prin furnizarea unei game complexe de produse generice moderne, lansate deja cu succes pe alte piete din Europa Centrala si de Est.

In momentul de fata, Zentiva se afla in plin proces de aliniere a infrastructurii comerciale din Romania la structura utilizata in principalele piete in care activeaza. Compania deruleaza deja investitii masive in activitatile de vanzari si de marketing, pentru a sprijini lansarea, spre sfarsitul acestui an, a unor produse moderne.

Decizia Zentiva de a achizitiona Sicomed S.A. la sfarsitul anului 2005 a fost determinata de perspectivele mari de crestere ale pietei locale si de succesul pe care Zentiva l-a inregistrat prin lansarea Simvacard, unul dintre principalele produsele generice moderne ale grupului.

Organizatia nou creata reprezinta punctul de plecare in realizarea obiectivului de a deveni liderul pietei farmaceutice din Romania.

Un element cheie al strategiei ambitioase de dezvoltare a companiei Zentiva pe piata romaneasca il reprezinta expertiza internationala a grupului in ceea ce priveste dezvoltarea produselor si a activitatilor de marketing.

Aceste avantaje, impreuna cu experienta locala si cu capacitatile de distributie importante ale Sicomed, vor oferi companiei Zentiva o platforma operationala puternica, pe baza careia se poate dezvolta pe o piata in plina expansiune, cum este cea din Romania.

Procesul de integrare a companiei Sicomed in cadrul Grupului Zentiva a demarat in momentul preluarii, iar pana in iulie anul curent urmarim sa finalizam integrarea tuturor sistemelor de management. Acest proces presupune integrarea portofoliului de produse, a operatiunilor de productie si a celor comerciale, a functiunilor suport, precum si schimbarea identitatii de corporatie la toate nivelele, a declarat Klaas Postema, CEO Zentiva S.A.

Pe termen scurt, Zentiva S.A. are ca obiectiv major modernizarea si extinderea portofoliului de produse, prin lansarea unor marci moderne pe care grupul le comercializeaza cu succes pe alte piete internationale.

Aceste marci vor acoperi principalele arii terapeutice care formeaza segmentul de asistenta primara din sanatate si includ tratamente impotriva bolilor cardiovasculare, a celor gastrointestinale, a afectiunilor sistemului nervos central, precum si pentru atenuarea durerilor.

Avem cea mai puternica forta de marketing si vanzari din Romania si urmarim lansarea, pana in anul 2009, a peste 20 de produse moderne, pentru tratamentul afectiunilor sistemului cardiovascular, sistemului nervos central, sistemului gastrointestinal si urinar, sistemului musculoscheletic, precum si produse destinate femeilor sau atenuarii durerilor, a declarat Mariana Wencz, Country Manager Zentiva SA.

Implicarea companiei Zentiva in dezvoltarea asistentei primare din Romania va ajuta la imbunatatirea calitatii vietii si, in acelasi timp, va reprezenta un real suport pentru autoritati in demersul acestora de a oferi servicii sanitare eficiente, la costuri accesibile.

Aceste linii strategice importante, impreuna cu experienta dobandita in urma achizitiilor anterioare, vor permite Grupului Zentiva sa-si atinga obiectivele ambitioase. Pentru a sustine aceste planuri de dezvoltare, Zentiva isi va concentra eforturile pentru a deveni unul dintre cei mai importanti si de incredere angajatori de pe piata, asigurand un cadru de lucru pozitiv, stimulant si dinamic pentru toti angajatii sai.

Dl. Ji Michal, presedinte si CEO al Zentiva N.V., a comentat astazi cu privire la acest anunt: Lansarea Zentiva S.A. este o etapa importanta pentru Grupul Zentiva. Romania este acum una dintre principalele noastre piete si, datorita sinergiei dintre expertiza noastra internationala in dezvoltarea si marketing-ul produselor si experienta si potentialul de distributie ale Sicomed, sunt convins ca putem sa asiguram o crestere semnificativa a companiei noastre. in plus, prioritatea noastra strategica de dezvoltare a asistentei primare reprezinta un real sprijin pentru Guvernul Romaniei, in demersul sau de a facilita accesul cat mai multor cetateni la tratamente medicale moderne, la costuri accesibile.
Suntem hotarati sa ne indeplinim obligatiile de angajator important in Romania si intentionam sa dezvoltam abilitatile tuturor angajatilor nostri pe masura ce ne extindem.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri