Compania Titan Machinery din Statele Unite se extinde pentru prima oara in strainatate prin achizitia dealerului de utilaje agricole AgroExpert, care distribuie echipamente Case IH in Bucuresti si Timisoara, tranzactia urmand sa fie finalizata la sfarsitul acestui an, informeaza Mediafax.
"Agricultura mondiala este o mare oportunitate pentru extinderea modelului nostru de afaceri. Membrii echipei noastre au experienta in vanzarea de utilaje in Europa de Est", a declarat intr-un comunicat David Meyer, presedinte al Titan Machinery.

AgroExpert a fost infiintata in 2006, iar in anul fiscal precedent a obtinut venituri de circa 14 milioane de dolari.

Compania va ramane administrata de conducerea actuala, care va pastra o participatie minoritara la AgroExpert.

"AgroExpert are o echipa care cunoaste bine piata agricola din Romania. Prin aplicarea modelului operational al Titan Machinery si experienta in comercializarea utilajelor si componentelor CNH (subsidiara a Fiat), suntem increzatori ca primele noastre centre de vanzare din strainatate vor contribui la dezvoltarea companiei in anii urmatori", a declarat directorul operational al Titan Machinery, Peter Christianson.

Titan Machinery a fost infiintata in 1980 si are sediul central in West Fargo, North Dakota. Compania opereaza o retea de 91 centre de servicii si vanzare de echipamente agricole si de constructii in Statele Unite.

In urma achizitiei AgroExpert, la reteaua Titan Machinery se vor adauga cele doua centre de distributie din Romania.

Titan Machinery comercializeaza mai multe branduri ale CNH, subsidiara detinuta integral de grupul Fiat Industrial. Intre acestea se numara Case IH, New Holland Agriculture, Case Construction, New Holland Construction, Kobelco si CNH Capital.

Agroexpert Capital SRL face parte din grupul Cefin si are ca asociati o firma inregistrata in Cipru, Entailo Holdings, cu 50% din partile sociale, si doua persoane fizice, fiecare cu 25% - Radu Cristan Lupu si Erich Urban (cetatean austriac).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri