Ministerul Comunicatiilor a anulat procedura de atribuire a contractului privind serviciile de consultanta in vederea privatizarii Postei Romane, in urma constatarii unor vicii de procedura privind legislatia in domeniul privatizarii societatilor comerciale.
"Anularea procedurii de atribuire a contractului de servicii de expertiza economica, tehnica si juridica in vederea atragerii unui investitor strategic minoritar la Compania Nationala Posta Romana (CNPR) s-a decis in urma constatarii unor vicii de procedura privind legislatia in domeniul privatizarii societatilor comerciale. Procedura de atribuire va fi reluata dupa remedierea situatiei existente, in cel mai scurt timp", se arata intr-un raspuns al biroului de presa al institutiei citat de Mediafax.

Termenul de deschidere a ofertelor a fost stabilit pentru luni, 30 ianuarie.

Valoarea contractului a fost estimata la 485.000 euro (TVA inclusa).

Potrivit anuntului de participare, contractul urma sa se incheie pana la data de 15 mai.

CNPR este controlata de Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Operatorul detine in prezent o retea de peste 5.500 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptamanal peste 11 milioane de trimiteri postale.

"Peste 750 de oficii postale din totalul de 950 subunitati postale informatizate sunt incluse intr-o retea VPN (Virtual Private Netwok). Reteaua informatizata permite efectuarea de operatiuni in conditii optime de siguranta, fiind utilizate sisteme informatice securizate si retele private de comunicatii", se preciza in caietul de sarcini al licitatiei.

La finele anului trecut, Ministerului Comunicatiilor a anuntat ca KPMG Romania va furniza institutiei servicii de evaluare a CNPR in vederea redresarii economice si manageriale prin privatizare (majorare de capital social) cu un investitor strategic care va deveni actionar minoritar.

Valoarea contractului se ridica la 48.360 lei (TVA inclus).

Potrivit caietului de sarcini, KPMG Romania va finaliza contractul pana la 30 ianuarie.
La inceputul lunii octombrie 2011, Guvernul a aprobat un memorandum cu privire la privatizarea Postei Romane prin majorare de capital social, cu un investitor strategic.

Potrivit documentului, statul va pastra pachetul majoritar de actiuni la Posta Romana, dar si-ar putea reduce participatia pana la 51% din titluri. In acelasi timp, Fondul Proprietatea si-ar putea reduce cota de participare la Posta Romana la 15% daca nu va participa la majorarea capitalului.

Investitorul va avea dreptul sa propuna o echipa care sa asigure managementul companiei pe o perioada de minimum 10 ani.

In scrisoarea de intentie convenita de Guvern, FMI a impus ca pana la sfarsitul lunii aprilie 2012 sa gaseasca un investitor strategic care sa preia cel putin 20% din actiunile detinute la Posta Romana, in urma unei majorari a capitalului social, si sa inceapa procedurile de concediere colectiva a angajatilor din companie.

In noiembrie 2011 a avut loc prima intalnire a Comisiei pentru elaborarea documentatiei necesare pentru implementarea masurilor stabilite in memorandum.

Membrii Comisiei au decis ca, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2012, sa fie selectat un consortiu, format dintr-o banca de investitii si o casa de avocatura, avand ca scop identificarea unui investitor strategic care sa devina actionar minoritar.

Potrivit datelor ministerului, reprezentanti ai operatorilor nationali postali din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia si-au manifestat interesul pentru intrarea in actionariatul Postei Romane.

In 2010, Posta Romana a avut pierderi de 29 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri